
Barvanje pirhov z naravnimi barvami
Ste se letos odločili in bi velikonočna jajca barvali v naravnih barvah.Že naše babice so jajca barvale z čebulo (za pridobitev rjave barve), v zadnjem času se pogosto uporablja teran (za pridobitev vijolične barve). Lahko pa pridobite tudi druge barve z najpreprostejšimi živili: RJAVA BARVA - čebulni olupki
Jajca postavimo v hladno vodo v katero smo dali čebulne olupke. Jajca kuhamo 10 minut. Za posebne vzorčke na pirhu lahko poskrbite z elastiko, ki jo ovijete okoli jajc, ali pa na lupino nalepite manjšo nalepko. Vse to odstranite...

Veste kakšen bidon je najboljši?
Zagotavljanje primerne količine popite tekočine na dan je najenostavnejše, če imamo vodo vedno s seboj v za to primerni embalaži, številni se zato odločijo za nakup bidona. Na trgovskih policah in v spletnih trgovinah je izbira pestra, tako glede velikosti, barve, oblik in tudi materiala. Velikost prilagodite svojim potrebam, barvo in obliko svojemu okusu, glede materiala pa svetujemo, da se izogibajte plastičnim in aluminijastim bidonom. Izbiro med nerjavnim jeklom in steklom pa prepuščajo vam. Odločitev je odvisna predvsem od načina uporabe...
Vse o pečicah
Na Zvezi Potrošnikov Slovenije so naredili teste:Vse kar morate vedeti o pečicah: sistemi pečenja, funkcije, posebnosti! Klasično pečenje - zgornje in spodnje gretje
Toplota prihaja z dna in stropa pečice, kjer so grelni elementi. Značilnosti:
•Uporaba le ene ravni pečenja •Živila moramo vstaviti v pečico na primerni višini. •Možna ločena uporaba grelcev, samo spodnje gretje (za kuhanje, ali za dosego zapečenosti jedi le po spodnji strani) ali samo zgornje gretje (za zapekanje..). •Pri plinskih pečicah so grelci...

Aluminijasta ali prozorna folija?
Kadar želimo shraniti ostanke hrane, se pogosto znajdemo pred dilemo: naj jih zavijemo v aluminijasto ali plastično prozorno folijo? Kakšno folijo je najbolje izbrati za hranjenje živil, je odvisno predvsem od tega, za kakšne vrste hrano gre ter kako jo nameravate v prihodnje uporabiti. Aluminijasta folija Kadar boste v hladilnik shranili hrano z močnim vonjem, je bolje uporabiti aluminijasto folijo, saj bo bolje zadržala vonjave. Seveda pa jo tesno ovijte in zatisnite okoli hrane. Aluminijasta folija je idealna tudi za zavijanje jedi, ki jih nameravate...Bistroumne
Pripoved Ksenije M
(11.06.2013)Pravljica: Kako sta Sonce in Luna dobila ime
(01.01.2012)Pravljica: Božična zmešnjava
(11.12.2011)Krožki
(27.11.2011)Nadležne, majhne, zoprne
(16.11.2011)
Poljubčki in pozdravčki
Prihaja Marmelina 2.0!
(17.07.2017)2014
(31.12.2013)Knjiga za ženske
(14.06.2013)Čestitke, drage mame!
(25.03.2013)Sladkorčki sreče
(22.12.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:16.04.2019, 331,604 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:08.06.2018, 305,070 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:07.11.2017, 225,787 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:01.10.2014, 193,747 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:17.04.2013, 159,911 prikazov