marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Barvanje pirhov z naravnimi barvami

Ste se letos odločili in bi velikonočna jajca barvali v naravnih barvah.
Že naše babice so jajca barvale z čebulo (za pridobitev rjave barve), v zadnjem času se pogosto uporablja teran (za pridobitev vijolične barve). Lahko pa pridobite tudi druge barve z najpreprostejšimi živili: RJAVA BARVA - čebulni olupki
Jajca postavimo v hladno vodo v katero smo dali čebulne olupke. Jajca kuhamo 10 minut. Za posebne vzorčke na pirhu lahko poskrbite z elastiko, ki jo ovijete okoli jajc, ali pa na lupino nalepite manjšo nalepko. Vse to odstranite...

Sirup iz smrekovih vršičkov

V aprilu in maju, ko se narava začne prebujati iz zimskega spanca, je veliko možnosti, da si iz plodov, ki nam jih ponuja naredimo zalogo "naravnih zdravil",  s katerimi lajšam marsikatero tegobo. Nabiranje smrekovih vršičkov lahko izkoristimo tudi prijetno s koristnim; medtem ko se z družino odpravimo na sprehod v gozd, mimogrede naberemo nekaj smrekovih vršičkov in doma iz njih naredimo sirup, ki nam bo v veliko pomoč pri prehladih skozi celo leto. Potrebujemo:

20 dag smrekovih vršičkov ali borovih vršičkov, (nabrane vršičke...

PTIČKI iz kruha za Gregorjevo

Še preden se je v Sloveniji pojavila popularizacija 14. februarja (Valentinovo), je slovenski narod poznal svojo različico praznika »vseh zaljubljenih«, ki mu pravimo Gregorjevo, praznujemo pa ga 12. marca. V starem julijskem koledarju je na ta dan godoval Sveti Gregor, ki je bil sicer znan kot prinašalec luči, godoval pa je na prvi spomladanski dan, ko je navadno res že toplo. Po starih tradicionalnih zgodbah lahko razberemo tudi, da so že takrat, na ta dan mlada dekleta pogledala v nebo - in prva ptica, ki so jo videle, ta ji je povedala, kako...

Chilli Con Carne

Chilli Con Carne je mehiška jed vendar v zadnjih letih zelo priljubljena jed na žlico tudi pri nas. Jed lahko naredite v dveh različicah - pekočo, ali nepekočo. V primeru, da imate doma otroke (ali pa niste prepričani v okus gostov), ki ne marajo pekočih stvari raje naredite nepekočo varianto, saj lahko semena čilija nato vsak posameznik doda v že kuhano jed, ko je na krožniku in jed bo takoj bolj pekoča. Jedi na žlico so ponavadi boljše, če se jih kuha v večjih količinah, zato je najbolje, da kuhate v večjem loncu. Čili je še okusnejši...

Margarita Cocktail z rdečo pomarančo

Slani navihančki

Češnjeva pita

Domače mozartove kroglice

Preste

JOGURTOVI POLNJENI ŽEPKI

Cimetovi muffini z jabolki

Domača mešanica začimb

ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI

Sadno usnje

Hobotnica v solati

omleta s paradižniki in tunino

Omleta s tunino in paradižnikom

Stran 1 od 3212345102030...Zadnja »
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki