marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI

Letošnjo jesen in zimo pričakajte z močnim imunskim sistemom, hitrimi možgani in urejeno prebavo! Vse to lahko pridobite z preprostimi, izjemno zdravivi in  lahko prebavljivi smutiji! V naše smutije smo dali nekaj nenavadnih sestavin, ki odlično pripomorejo k odličnemu počutju, višji imunosti, dobri prebavi  in  znižanju ravni krvnega sladkorja in holesterola: KONOPLJINA SEMENA - vsebujejo veliko proteinov in vlaken, prav tako vsebujejo zdrave maščobe, vitamine in minerale, zato zato učinkujejo na dobro prebavo in uravnavanje ravni krvnega...

Sadno usnje

Izraz sadno usnje je dobesedni prevod angleške izpeljanke: "fruit leather". Gre pa dejansko za izdelek iz sadja, ki ima res teksturo usnja. Lahko bi se mu reklo še sadni bombonček, suha marmelada, sadni listič. Pri sadnem usnju gre za posušeno sadno kašo iz katerega koli sadja. Je zdrav priboljšek, saj ga lahko pripravimo tudi brez sladil. Če uporabimo zadosti sladko sadje ali ga med seboj kombiniramo tako, da omilimo kislost, dodatek sladila ni potreben. Sladkamo eventuelno lahko z medom. Glede na to, da je poleti na vrtu dovolj sadja, je to lahko...

Hobotnica v solati

Poletje je čas, ko si večkrat privoščimo morsko hrano. Velikokrat eksperimentiramo na dopustu,  lahko pa si jo privoščimo tudi doma. Hobotnica v solati je hitro pripravljena, lahka hrana, ki je lahko kot samostojna jed, ali pa kot priloga. Nasvet, kako kupiti dobro hobotnico najdete tukaj, Tule pa je recept kako jo pripraviti z lečo v solati: POTREBUJEMO:

- 1 hobotnica (1,5 - 2 kg)

- 30g leče

- pol stroka česna

- olivno olje, limonin sok Hobotnico oprano kuhamo v vodi od pol ure do ene ure. Svetujemo,...
omleta s paradižniki in tunino

Omleta s tunino in paradižnikom

Hitro in obilno kosilo za eno osebo ali malica za dve. 1 konzerva tunine (80 g) 6 češnjevih paradižnikov 5 lističev sveže bazilike 2 jajci 25 ml smetane sol poper Paradižnike in baziliko operite in osušite. Paradižnike narežite na polovičke, baziliko drobno nasekljajte. V ponev vlijte žličko olja iz konzerve tunine, ostalo olje odlijte. Ponev z oljem segrejte, vanjo stresite narezane paradižnike in baziliko ter nadrobite tunino. Nekoliko prepražite. Jajca stepite v skodelici, primešajte smetano, sol in poper po okusu. Prelijte paradižnike...
češnjevi mafini

Češnjevi mafini

Skutina sladica z ananasom

KOZICE V BELEM VINU PO DALMATINSKO

PTIČKI iz kruha za Gregorjevo

Muffini iz ovsenih kosmičev

snežene kepe

Snežene kepe

Na naraven način nad boleče grlo

Malinin sladoled

pita z nektarinami v pekaču

Poletna pita z nektarinami

pomarančni sladoled v pomarančni lupini

Pomarančni sladoled

brancin v soli

Brancin v soli (solnem oklepu)

jagodna strjenka

Jagodna strjenka s piškoti

Stran 1 od 3212345102030...Zadnja »
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki