marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rolica aluminijaste, prozorne folije, papirja za peko

Aluminijasta ali prozorna folija?

Kadar želimo shraniti ostanke hrane, se pogosto znajdemo pred dilemo: naj jih zavijemo v aluminijasto ali plastično prozorno folijo? Kakšno folijo je najbolje izbrati za hranjenje živil, je odvisno predvsem od tega, za kakšne vrste hrano gre ter kako jo nameravate v prihodnje uporabiti. Aluminijasta folija Kadar boste v hladilnik shranili hrano z močnim vonjem, je bolje uporabiti aluminijasto folijo, saj bo bolje zadržala vonjave. Seveda pa jo tesno ovijte in zatisnite okoli hrane. Aluminijasta folija je idealna tudi za zavijanje jedi, ki jih nameravate...
kostanj iz pečice

Peka kostanja v pečici

Kostanj iz pečice? Zakaj pa ne – navsezadnje si ga ob lepih jesenskih dneh zaželimo kar pogosto, ognja pa se nam ne ljubi vedno kuriti. Zato so vedno dobrodošle alternative: peka na žaru, v opekaču za sendviče, v električni posodi za peko pice, na električni plošči na štedilniku… Možnosti je kar nekaj, a pri nas kostanj najraje spečemo v pečici. V njej je možno naenkrat speči večjo količino kostanja, ta je pečen enakomerno, pri luščenju pa nimaš črnih prstov. Kako speči kostanj v pečici? Pečico segrejte na 250 stopinj. Debel...
zlaganje prtičkov: cvet lotosa

Zlaganje prtičkov: lotos

Lepo zložen prtiček polepša vsak obrok in marsikoga navduši s spretnostjo – pa čeprav je zlaganje povsem enostavno, le postopka se je treba naučiti. Tokrat predstavljamo zlaganje prtička v obliko lotosovega cveta, ki mu na sredino lahko dodamo še manjši posladek v obliki bombončka.
rdeča in rjava čebula z odrezanima spodnjima deloma

Rezanje čebule – brez solz!

Zlasti takrat, ko je potrebno narezati večjo količino čebule (na primer za golaž), je lahko to opravilo precej neprijetno, saj nam pričnejo iz oči kmalu teči solze. Temu pa se lahko z nekaj preprostimi triki izognemo. Zakaj čebula »peče«? V njej se nahaja encim, ki draži oči, in se sprosti takoj, ko zarežemo v čebulo. V stiku z vodo v čebuli encim tvori hlapljivo kislino, ki nas draži tako kot solzivec. Triki za manj solz Solzenje lahko zmanjšamo tako, da hlapi čebule ne pridejo v stik z očmi oziroma solznimi žlezami. Tisti, ki nosijo...
potica

Nasveti, s katerimi uspe vsaka potica

kuhan kostanj

Kuhanje kostanja – hitro in preprosto

krompir v alu foliji

Peka krompirja v foliji

gnezda iz testa za pico s češnjevo marmelado v pekaču

Testo za pico – za sladico!

rezine različnega sadja ena na drugi

Kako pripravimo slasten smoothie?

sladica v kozarčku

Sladice v kozarčkih

brancin v soli

Brancin v soli (solnem oklepu)

jabolčna pita na krožniku

Jabolčna pita – kraljica vseh pit

kostanj za pripravo kostanjevega pireja

Domači kostanjev pire

vložene gobice v kozarcu

Gobe, uporaba in shranjevanje

ribi, pripravljeni za peko na žaru

Ribe in morski sadeži – priprava za žar

dolbenje mesa iz pokrovače z žlico

Priprava pokrovač (Jakobovih školjk)

Stran 1 od 512345

Poljubčki in pozdravčki

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas