marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Domača mešanica začimb

Potrebujemo:
500 g korenčka (rdeče in belo)
500 g. korena in zelenje zelene
500 g korenine in zelenja peteršilja
500 g pora
500 g cvetače
500 g zelenega paradižnika
250 g čebule
150 g česna Vse skupaj sesekljamo v multipraktiku. Stehtamo celotno maso in na vsak kilogram mase dodamo 200 g soli. Maso pomešamo in pustimo čez noč, da se razsoli. Večkrat jo vmes premešamo Naslednji dan jo natrosimo v kozarčke. Iz te količine pridobimo približbno 20 kozarčkov.

ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI

Letošnjo jesen in zimo pričakajte z močnim imunskim sistemom, hitrimi možgani in urejeno prebavo! Vse to lahko pridobite z preprostimi, izjemno zdravivi in  lahko prebavljivi smutiji! V naše smutije smo dali nekaj nenavadnih sestavin, ki odlično pripomorejo k odličnemu počutju, višji imunosti, dobri prebavi  in  znižanju ravni krvnega sladkorja in holesterola: KONOPLJINA SEMENA - vsebujejo veliko proteinov in vlaken, prav tako vsebujejo zdrave maščobe, vitamine in minerale, zato zato učinkujejo na dobro prebavo in uravnavanje ravni krvnega...

Preventivna onkologija se začne v domači kuhinji

Rak je bolezen razvitih dežel. Raziskave kažejo, da v Sloveniji za rakom do svojega 75 leta zboli vsak tretji ali četrti prebivalec, vsak šesti pa njim tudi umre.
Po zadnjih ugotovitvah naj bi bilo pri razvoju rakavih bolezni le deset do dvajset odstotkov dednih dejavnikov. V okviru preostalih 80 pa veliko lahko naredimo tudi sami, da se tej bolezni zagotovo izognemo. Začeti je treba v domači kuhinji. Na naše zdravje namreč močno vpliva uživanje zdrave in varne hrane. Toksične snovi se pojavljajo v nekaterih živilih kot povsem naravne sestavine...

Sadno usnje

Izraz sadno usnje je dobesedni prevod angleške izpeljanke: "fruit leather". Gre pa dejansko za izdelek iz sadja, ki ima res teksturo usnja. Lahko bi se mu reklo še sadni bombonček, suha marmelada, sadni listič. Pri sadnem usnju gre za posušeno sadno kašo iz katerega koli sadja. Je zdrav priboljšek, saj ga lahko pripravimo tudi brez sladil. Če uporabimo zadosti sladko sadje ali ga med seboj kombiniramo tako, da omilimo kislost, dodatek sladila ni potreben. Sladkamo eventuelno lahko z medom. Glede na to, da je poleti na vrtu dovolj sadja, je to lahko...

LUBENICE – osvežilne in zdravilne

Nasvet kako zamenjati darilo, ki vam ni všeč

Smrekica

Zlaganje prtičkov – božična smrekica

Vse o pečicah

Škodljivost gaziranih pijač na naš organizem

Z česnom nad vnetjem ušes

Z jesenskimi živili nad odvečne kilograme

Zdravilni divji kostanj

Na naraven način nad boleče grlo

Naravna moč ingverjeva – napitek za dvig imunskega sistema

kostanj iz pečice

Peka kostanja v pečici

kuhan kostanj

Kuhanje kostanja – hitro in preprosto

Stran 1 od 612345...Zadnja »
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki