marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vse o pečicah

Na Zvezi Potrošnikov Slovenije so naredili teste:
Vse kar morate vedeti o pečicah: sistemi pečenja, funkcije, posebnosti! Klasično pečenje - zgornje in spodnje gretje
Toplota prihaja z dna in stropa pečice, kjer so grelni elementi. Značilnosti:
•Uporaba le ene ravni pečenja •Živila moramo vstaviti v pečico na primerni višini. •Možna ločena uporaba grelcev, samo spodnje gretje (za kuhanje, ali za dosego zapečenosti jedi le po spodnji strani) ali samo zgornje gretje (za zapekanje..). •Pri plinskih pečicah so grelci...

Škodljivost gaziranih pijač na naš organizem

Gazirane pijače so v našem vsakdanu dostopne na vsakem koraku. In vedno bolj popularne.
Zmerno pitje gaziranih pijač je še dokaj zdravo. V kolikor pa gazirane pijače konzumirate zelo pogosto, pa ne samo, da se s tem ne boste odžejali, nevarnost je tudi, da vam bodo načele tudi vaše zdravje. Pitje gaziranih in drugih oslajenih pijač je največji prehranjevalni greh
Sladkane pijače so najbogatejši vir kalorij. Ste vedeli, da je v enem kozarcu Coca Cole 5 žlic belega sladkorja, kar pomeni, da se v 2 dcl osvežilne gazirane pijače skriva...

Z česnom nad vnetjem ušes

Se vi ali vaš otrok pogosto spopadate z vnetimi ušesi, zdravnik pa vsakič znova predpiše antibiotike? Tako se gibljete v začaranem krogu, saj antibiotiki s časoma niso več učinkoviti, ker ubijejo tudi dobre bakterije. Bakterije pa so izjemno pomembne za naš imunski sistem, zato so otroci izpostavljeni številnim drugim boleznim. Z česnom lahko le v enem dnevu skoraj povsem odpravite težavo s pomočjo preprostega naravnega zdravila. Potrebujemo nekaj strokov česna, ki jih iztisnemo in dodamo nekaj destilirane vode, ter premešamo. Uporabimo petkrat...

Z jesenskimi živili nad odvečne kilograme

Ob svetovnem dnevu hrane, ki ga vse od leta 1979 obeležujemo 16. oktobra ponujamo nekaj nasvetov o tem, katera so jesenska živila, ki topijo maščobe. Jesen nam ponuja polno zdravih živil, ki ne samo da so okusne, pač pa vsebujejo kopico shujševalnih snovi, ki nam bodo pomagale se znebiti par odvečnih kilogramov, ki smo jih morda pridobili čez poletje. ZELJE
Že znameniti župnik Sebastian Kneipp je kislo zelje označil kot "krtačo za želodec in črevesje". Kislo zelje izboljša namreč delo črevesne flore in s tem uniči gnilobne bakterije,...

Zdravilni divji kostanj

Na naraven način nad boleče grlo

Naravna moč ingverjeva – napitek za dvig imunskega sistema

kostanj iz pečice

Peka kostanja v pečici

kuhan kostanj

Kuhanje kostanja – hitro in preprosto

Težave s ščitnico odpravimo z želodovo kavo

brancin v soli

Brancin v soli (solnem oklepu)

Rolica aluminijaste, prozorne folije, papirja za peko

Aluminijasta ali prozorna folija?

zlaganje prtičkov: cvet lotosa

Zlaganje prtičkov: lotos

rdeča in rjava čebula z odrezanima spodnjima deloma

Rezanje čebule – brez solz!

potica

Nasveti, s katerimi uspe vsaka potica

krompir v alu foliji

Peka krompirja v foliji

Stran 1 od 612345...Zadnja »
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki