marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

brancin v soli

Brancin v soli (solnem oklepu)

Priprava rib v skorjici iz soli v pečici, je ena izmed najbolj enostavnih priprav rib. Prednost je predvsem v tem, da vam ribe ni potrebno oluskati, saj se koža po peki v celoti odstrani, prav tako pa je meso ribe po peki izjemno sočno – za razliko od rib z žara ali ponve, kjer je pogosto suho in »žagovinasto«. Potrebujete: 1 brancina (približno 500 g) 1 kg morske soli zelišča in začimbe za ribe
Pečico segrejte na 220 stopinj. Brancina najprej očistite – ribo zarežite po trebuhu od zadnjične odprtine proti glavi, jo razprite ter...
Rolica aluminijaste, prozorne folije, papirja za peko

Aluminijasta ali prozorna folija?

Kadar želimo shraniti ostanke hrane, se pogosto znajdemo pred dilemo: naj jih zavijemo v aluminijasto ali plastično prozorno folijo? Kakšno folijo je najbolje izbrati za hranjenje živil, je odvisno predvsem od tega, za kakšne vrste hrano gre ter kako jo nameravate v prihodnje uporabiti. Aluminijasta folija Kadar boste v hladilnik shranili hrano z močnim vonjem, je bolje uporabiti aluminijasto folijo, saj bo bolje zadržala vonjave. Seveda pa jo tesno ovijte in zatisnite okoli hrane. Aluminijasta folija je idealna tudi za zavijanje jedi, ki jih nameravate...
kostanj iz pečice

Peka kostanja v pečici

Kostanj iz pečice? Zakaj pa ne – navsezadnje si ga ob lepih jesenskih dneh zaželimo kar pogosto, ognja pa se nam ne ljubi vedno kuriti. Zato so vedno dobrodošle alternative: peka na žaru, v opekaču za sendviče, v električni posodi za peko pice, na električni plošči na štedilniku… Možnosti je kar nekaj, a pri nas kostanj najraje spečemo v pečici. V njej je možno naenkrat speči večjo količino kostanja, ta je pečen enakomerno, pri luščenju pa nimaš črnih prstov. Kako speči kostanj v pečici? Pečico segrejte na 250 stopinj. Debel...
zlaganje prtičkov: cvet lotosa

Zlaganje prtičkov: lotos

Lepo zložen prtiček polepša vsak obrok in marsikoga navduši s spretnostjo – pa čeprav je zlaganje povsem enostavno, le postopka se je treba naučiti. Tokrat predstavljamo zlaganje prtička v obliko lotosovega cveta, ki mu na sredino lahko dodamo še manjši posladek v obliki bombončka.
rdeča in rjava čebula z odrezanima spodnjima deloma

Rezanje čebule – brez solz!

potica

Nasveti, s katerimi uspe vsaka potica

kuhan kostanj

Kuhanje kostanja – hitro in preprosto

krompir v alu foliji

Peka krompirja v foliji

gnezda iz testa za pico s češnjevo marmelado v pekaču

Testo za pico – za sladico!

rezine različnega sadja ena na drugi

Kako pripravimo slasten smoothie?

sladica v kozarčku

Sladice v kozarčkih

jabolčna pita na krožniku

Jabolčna pita – kraljica vseh pit

kostanj za pripravo kostanjevega pireja

Domači kostanjev pire

vložene gobice v kozarcu

Gobe, uporaba in shranjevanje

ribi, pripravljeni za peko na žaru

Ribe in morski sadeži – priprava za žar

dolbenje mesa iz pokrovače z žlico

Priprava pokrovač (Jakobovih školjk)

Stran 1 od 512345
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki