marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Dan za lepotičenje


Vsak dan je lahko dan za lepotičenje. Privošči si prost dan in počni samo stvari, ki prijajo tvojemu telesu. Razvajaj se! Privošči koži osvežitev. Ponujamo nekaj nasvetov za sproščanje ter pripravo pilingov, maske in čaja, s katerim se boste sprostile, osvežile in pripravile na pomlad. Koža od mrzle zime potrebuje osvežitev. SPROSTITEV Z GLOBOKIM DIHANJEM:

Sedi sproščeno in vzravnano, globoko vdihni, zadrži dih in nato čim počasneje izdihni. Ponovi vsaj 15-krat. SLADKORNO-MEDENI PILING: potrebujemo:
1 čajno žličko...

Učinkovita in naravna zdravila

Že več kot sto let se ljudje v veliki večini zanašamo na zdravila, ki jih množično proizvaja farmacevtska industrija, pozabljamo pa na dobra stara naravna zdravila. To pa seveda ne pomeni, da so naravna zdravila zato kaj manj vredna ali manj učinkovita od sintetičnih. Ravno nasprotno. naravna zdravila so bogastvo in v zadnjih letih se jih v moderni medicini tudi vsebolj spoštuje. Mnogi sodobni pripravki temeljijo na naravnih sestavinah. Seveda je odveč poudariti, da so naravna zdravila boljši za organizem, saj nimajo stranskih učinkov, kot jih...

Muffini iz ovsenih kosmičev

Muffini so ponavadi narejeni iz moke in čokolade... tako da so nasitni in imajo precej kalorij. Ponujamo recept za ovsene muffine, ki so zdravi, okusni in zaradi jabolka, ki ga dodamo tudi zelo sveži. SESTAVINE: 30 g narezanih orehov 1 jajce 100 g naribanih jabolk 150 g ovsenih kosmičev 60 g kokosove moke 3 žličke sladkorja 3 dcl tekočega (navadnega) jogurta 1/2 pecilnega praška cimet rozine (po občutku) - po možnosti predhodno namočene v rum (lahko tudi drugo kandirano sadje - ananas, papaja, mango ipd) Polovico kosmičev prelijemo z jogurtom...

Čokolada ima enak učinek na zdravje kot kolesarjenje ali tek

Čokolada ni samo škodljiva… uživanje temne čokolade v manjših količinah znanstveniki celo primerjajo s telesno vadbo, kar pomeni, da je telesu koristna.
Raziskovalci so se osredotočili na mitohondrije, ki v celicah ustvarjajo energijo, ki jih sicer ustvarjamo pri telesni aktivnosti. Odkrili so, da se v čokoladi nahaja rastlinska snov epikatehin, ki stimulira ustvarjanje mitohondrijev.
Mitohondrij je membranska struktura obdana z dvema biološkima membranama, ki služi celičnemu dihanju.
Več mitihondrijev pomeni, da se ustvari...

Zasvojenost s sladkorjem

Škodljivost gaziranih pijač na naš organizem

Z česnom nad vnetjem ušes

Sojina omaka – dovolj zvrsti za vsak okus

Z jesenskimi živili nad odvečne kilograme

Zdravilni divji kostanj

Na naraven način nad boleče grlo

Naravna moč ingverjeva – napitek za dvig imunskega sistema

Skodelica kave ob vreči praženih zrn

Vrste kave

jajčevec na vrtu

Jajčevci

jagodičevje

Jagodičevje – kako nam najbolj tekne?

skodela češenj v ženskih rokah

Češnje in višnje

Stran 1 od 512345
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki