marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

JOGURTOVI POLNJENI ŽEPKI

Pošlji prijatelju

Če se še niste napekli v novoletnem času, ponujamo še en zelo enostaven recept za jogurtove polnjene žepke:

Potrebujemo:
TESTO

1 lonček navadnega čvrstega jogurta
800 g moke
500 g masla ali margarine

NADEV:
po želji: marmelada, nadev iz orehov ali lešnikov, nutela...

POSIP:
mleti sladkor

Sestavine za testo zgnetemo, tako da dobimo rahlo testo. Razdelimo ga na četrtine in vsak del testa posebej razvaljamo. Z modelčkom za krofe (lahko tudi s kozarcem če nimamo modelčka) izrežemo kroge. Na sredino damo malo marmelade (ali drug nadev), krog prepognemo na polovico in ga ob robu dobro pritisnemo z vilicami.

Tako narejene blazicine spečemo na peki papirju pri 200 °C.

Še vroče potresemo s sladkorjem v prahu.