marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI

Pošlji prijatelju

Letošnjo jesen in zimo pričakajte z močnim imunskim sistemom, hitrimi možgani in urejeno prebavo! Vse to lahko pridobite z preprostimi, izjemno zdravivi in  lahko prebavljivi smutiji!

V naše smutije smo dali nekaj nenavadnih sestavin, ki odlično pripomorejo k odličnemu počutju, višji imunosti, dobri prebavi  in  znižanju ravni krvnega sladkorja in holesterola:

KONOPLJINA SEMENA - vsebujejo veliko proteinov in vlaken, prav tako vsebujejo zdrave maščobe, vitamine in minerale, zato zato učinkujejo na dobro prebavo in uravnavanje ravni krvnega sladkorja in holesterola.

SUPER ŽIVILA in ZELENI HEMOGLOBIN - izkoristite moč narave, ki ponuja veliko obilno hranljivih snovi, sadje in zelenjava iz domačega vrta, naj bo čim bolj surova in čim bolj zelene barve, saj je klorofil za človekov organizem skoraj čudežen. Klorofil se s kuhanjem uniči, zato je za doseganje pravega učinka potrebno uživati zeleno zelenjavo surovo.

KAKAVOVA ZRNA - vsebujejo antioksidante, polifenole, flavonoide - ki pripomorejo k varovanju pred nevrološkimi obolenji in imajo antidepresivni učinek. Kakava nikoli ne smemo pregreti nad 42°C, sicer izgubi svoj učinek.

SMUTI ZA DOBRO PREBAVO:
potrebujemo:
1 kiselkasto jabolko
5 suhih sliv
nastrgan košček ingverja
1 jedilno žlico pšenične trave
1 jedilno žlico konopljinih semen
1 žlico kokosove maščobe
nekaj zrn kumine
1/2 žličke cimeta
1 dcl vode

SMUTI ZA MOČAN IMUNSKI SISTEM:
potrebujemo
1/2 banane
1 jedilno žlico borovnic
1 žličko zelenih alg
1/4 avokada
1 list zelene špinače
1 dcl ohlajenega zelenega čaja
Če dodate še super živila, pa bo imunski sistem še močnejši (lahko dodate zelene alge, tekoči klorofil, mlado travo (spirolino)

SMUTI ZA ULTRAHITRE MOŽGANE
potrebujemo:
sok 1 pomaranče
sok 1/2 limone
2 figi (sveži ali suhi)
ščepec orehov
1 jedilno žlico kakava
1 jedilno žlico rastlinskih beljakovin
1 žlica kakavovega masla
ščepec kardamoma
1 dlc vode