marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Cimetovi muffini z jabolki

Pošlji prijatelju

Potrebujemo:
Za testo:
-listnato testo (4 role)
-30 g maslo
-60 g cimeta

Za nadev:
-6 jabolk
-40 g sladkorja
-45 g moke
-15 g cimeta
-rjavi sladkor

-pekač za muffine
-maslo

Testo naredimo iz že obstoječega listnatega testa. (mi smo testo kupili v Lidlu – Puff Pastry od Belbake).

Polovico - 2 roli vzamemo iz vrečke in ga odvijemo. Na razgrnjeno testo po vsej površini namažemo stopljeno maslo in ga potresemo s cimetom.
Testo zvijemo v kačo in jo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke.
Tako dobimo črno-bele polžke, ki jih naložimo v modelčke za muffine (ki ga prej namažemo z maslom)– enega na sredino, 3 pa še na steno modelčka, tako da polžek stoji pokonci.
Z rokami potlačimo testo, da se polžki med seboj sprimejo in dobimo testo v obliki pekača. Premažemo z žvrkljanim jajcem.

V posodi zmešamo sladkor, moko, cimet in naribana jabolka. Maso naložimo v "posodice" iz testa.

Uporabimo drugo polovico testa (še preostali dve roli), ki ga prav tako pripravimo kot prvega. Ponovno narežemo polžke in le te enega zraven drugega položimo na mizo ter tako testo zvaljamo (zaradi cimeta je videti lisasto).
Z okroglim kozarcem odrežemo krog in ga položimo na že pripravljen muffin v modelu. Zgornji del potisnemo v modelček, da se sprime s spodnjim delom.

Tako "oblečemo" vse muffine in jih premažemo z jajcem ter potresemo z rjavim sladkorjem.
Pečemo 30 minut na 180°

Oglašujte pri nas

Podobni članki