Omleta s tunino in paradižnikom
Hitro in obilno kosilo za eno osebo ali malica za dve.
1 konzerva tunine (80 g)
6 češnjevih paradižnikov
5 lističev sveže bazilike
2 jajci
25 ml smetane
sol
poper
Paradižnike in baziliko operite in osušite. Paradižnike narežite na polovičke, baziliko drobno nasekljajte.
V ponev vlijte žličko olja iz konzerve tunine, ostalo olje odlijte. Ponev z oljem segrejte, vanjo stresite narezane paradižnike in baziliko ter nadrobite tunino. Nekoliko prepražite.
Jajca stepite v skodelici, primešajte smetano, sol in poper po okusu. Prelijte paradižnike in tunino. Ko omleta na eni strani zakrkne, jo z lopatico pazljivo obrnite in popecite še na drugi strani.
Podobni članki
- Limonini špageti
(12.08.2011) - Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010) - Jajca s paradižnikom za zajtrk
(05.02.2011) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014) - Kaponata
(29.09.2014) - Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Zrezki po italijansko
(08.01.2011) - Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:23.07.2018, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov