marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Omleta s tunino in paradižnikom

Pošlji prijatelju

omleta s paradižniki in tuninoMN

Hitro in obilno kosilo za eno osebo ali malica za dve.

1 konzerva tunine (80 g)

6 češnjevih paradižnikov

5 lističev sveže bazilike

2 jajci

25 ml smetane

sol

poper

Paradižnike in baziliko operite in osušite. Paradižnike narežite na polovičke, baziliko drobno nasekljajte.

V ponev vlijte žličko olja iz konzerve tunine, ostalo olje odlijte. Ponev z oljem segrejte, vanjo stresite narezane paradižnike in baziliko ter nadrobite tunino. Nekoliko prepražite.

Jajca stepite v skodelici, primešajte smetano, sol in poper po okusu. Prelijte paradižnike in tunino. Ko omleta na eni strani zakrkne, jo z lopatico pazljivo obrnite in popecite še na drugi strani.

Podobni članki