marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Slani navihančki

Pošlji prijatelju

Se vam kdaj zgodi, da nimate veliko časa, da bi pripravili večerjo, ali pa se vam preprosto ne da...
Tule je recept, kako lahko hitro lahko pripravimo okusne slane navihančke.

Za 6 večjih navihančkov potrebujemo:

3 x listnato testo
olje
125 g na koščke narezane slanine
20 g sira
20 g na koščke narezane posebne salame
2 topljena sirčka (Zdenka)
250 g sladke koruze,
120 g Cottage sir
2 jajci
zacimbe (sol, poper)

1 jajce za premaz

V ponvi na olju prepražimo slanino, dodamo sladko koruzo ter  začinimo s soljo in poprom. Po občutku lahko dodamo tudi druge začimbe. Ko slanina spremeni barvo, dodamo na koščke narezano salamo in sir, ter topljen sirček in počakamo, da se le ta stopi in vmeša z drugimi sestavinami. Na koncu vmešamo še 2 jajci in počakamo, da zakrkneta.

Odstavimo z ognja in dodamo Cottage sir ter premešamo.

Pripravimo listnato testo (če ste listnato testo kupili, iz ene rolice dobite 2 navihančka, tako da jo prepolovite na polovico, in dobite kvadrat, v primeru, da boste listnaro testo delali sami, oblikujte razvaljano testo v kvadrate).

Na sredino enega kvadrata naložimo maso, ki smo jo kuhali. Pazimo, da ne nalagamo na rob testa. Robove testa nato enega za drugim obrnemo proti sredini, tako da maso zapremo z vseh strani.

Tako napolnjene navihančke položimo na peki papir in jih premažemo z žvrčkljanim jajcem.

Pečemo 25 minut na 180 °C.