marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hobotnica v solati

Pošlji prijatelju

Poletje je čas, ko si večkrat privoščimo morsko hrano. Velikokrat eksperimentiramo na dopustu,  lahko pa si jo privoščimo tudi doma.

Hobotnica v solati je hitro pripravljena, lahka hrana, ki je lahko kot samostojna jed, ali pa kot priloga.

Nasvet, kako kupiti dobro hobotnico najdete tukaj,

Tule pa je recept kako jo pripraviti z lečo v solati:

POTREBUJEMO:

- 1 hobotnica (1,5 - 2 kg)

- 30g leče

- pol stroka česna

- olivno olje, limonin sok

Hobotnico oprano kuhamo v vodi od pol ure do ene ure. Svetujemo, da v vodo, kjer se kuha damo plutovinast pokrovček, da se bo hitreje omehčala. Vode ne solimo. Ohlajeno hobotnico narežemo na kolobarje.

Lečo kuhamo od 30 do 45 minut. Če jo en večer prej namočimo v vodi, bo kuhana veliko prej. Kuhano lečo dodamo narezani hobotnici, ter dodamo nasekljan česen,  začinomo z olivnim oljem in pokapamo z limoninim sokom.

Solato postrežemo hladno.