marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skutina sladica z ananasom

Pošlji prijatelju

Sestavine:

200 g Leibniz piškotov

100 g zmletih orehov

150 g masla

500 g skute

250 g sladke smetane

200 g kisle smetane

1 konzerva ananasa (lahko tudi svež ananas)

želatina v lističih

malo ruma

sladkor po občutku

Leibniz piškote, skupaj z orehi in sladkorjem (po želji, lahko tudi brez sladkorja) zmeljemo in dodamo stopljeno maslo ter malo ruma. Masa mora biti mastna in ne suha. Če je premalo mastna, se masla še doda, tako da je čvrsta in se ne drobi več.
Ko je masa narejena, jo položimo na dno pekača za torte (model, kjer se ogrodje loči od dna), in maso razporedimo po celem pekaču ter enakomerno potlačimo.

V posodo stresemo skuto, stepeno sladko smetano, kislo smetano in sladkor po občutku (v primeru da se uporabi ananas v konzervi ni potrebno sladkati, saj je že ananas dovolj sladek). Vse skupaj zmešamo da dobimo gladko maso.
Ananasove koščke iz konzerve zmeljemo.
Po receptu na vrečki pripravimo želatino (lističe za nekaj minut postavimo v posodico z mrzlo vodo, tako da nastanejo želatinasti lističi, segrejemo nekaj ananasovega soka in vanj damo želatino da se stopi.)
Stopljeno želatino dodamo zmiksanemu ananasu, premešamo in vse skupaj dodamo mešanici skute in smetane. Premešamo, da dobimo enakomerno maso.

Vse skupaj zlijemo v pekač, kjer že imamo piškotno testo. Masa je tekoča! Pekač postavimo v hladilnik za nekaj u (najbolje je da je čez noč v hladilniku, da se strdi.)