marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

KOZICE V BELEM VINU PO DALMATINSKO

Pošlji prijatelju

Enostaven recept, ki prihaja iz Dalmacije,

točneje iz Šibenika,

privoščite pa si jih lahko na dopustu ali doma:

Potrebujete:

1 kg celih, neoluščenih kozic

2 dcl belega vina

sol

šop svežega narezanega peteršilja

1 dcl olivnega olja

V posodo nalijemo olje in dodamo oprane, neoluščene kozice (Baby schrimps). Pomešamo in pustimo dušiti par minut. Ko se olje zmeša z kozicami dodamo vino, ter narezan peteršilj in sol po občutku.

Vse skupaj pustimo dušiti še cca ½ ure.

Največji užitek bo, za ljubitelje morske hrane, kozice oluščiti iz oklepa, zato si pripravite dodaten krožnik za olupke in nekaj mokrih robčkov, oz. mokro krpo.

Olje in vino bosta kozicam dodale okusno omako, v katero lahko pomakate kruh.

Podobni članki