Jagodni sirup
Ni boljšega kot domači babičin sirup. Če si ga pripravimo sami, vemo, da je brez vseh dodatkov, in zato toliko bolj zdrav. Tak, kot ga imamo najraje. Lahko ga pripravimo iz jagod, malin, bezga...
Sestavine:
1 kg jagod
500 ml vode
10 g citronske kisline v prahu
1 kg sladkorja
1 strok vanilije
nastrgana lupina 1/2 limone
Jagode umijemo in odstranimo peclje. Po želji sadeže na drobno zrežemo.
Citronko stopimo v pol litra vode in prelijemo čez jagode. Posodo pokrijemo in 24 ur pustimo na hladnem.
Naslednji dan jagode precedimo in sok zavremo skupaj z limonino lupino, sladkorjem in vanilijevim strokom.
Kuhamo nekaj minut, potem odstranimo vanilijev strok in sirup natočimo v steklenice.
Enak postopek lahko uporabimo tudi pri pripravi malininega sirupa.
Podobni članki
- Sirup iz plodov bezga
(13.08.2012) - Čokoladno-limonina torta
(06.02.2011) - Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017) - Frape iz jagod in kokosovega mleka
(23.05.2011) - Riževa torta z limono in pomarančnim oblivom
(04.03.2012) - Kokosove kroglice (Rafaello)
(26.12.2010) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Sirup iz smrekovih vršičkov
(11.03.2019) - Mafini z jagodami in marcipanom
(17.04.2011) - Skutina torta z jagodami
(05.07.2012)
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:26.07.2018, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,265 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov