marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodni sirup

Pošlji prijatelju

Ni boljšega kot domači babičin sirup. Če si ga pripravimo sami, vemo, da je brez vseh dodatkov, in zato toliko bolj zdrav. Tak, kot ga imamo najraje. Lahko ga pripravimo iz jagod, malin, bezga...

Sestavine:

1 kg jagod

500 ml vode

10 g citronske kisline v prahu

1 kg sladkorja

1 strok vanilije

nastrgana lupina 1/2 limone

Jagode umijemo in odstranimo peclje. Po želji sadeže na drobno zrežemo.

Citronko stopimo v pol litra vode in prelijemo čez jagode. Posodo pokrijemo in 24 ur pustimo na hladnem.

Naslednji dan jagode precedimo in sok zavremo skupaj z limonino lupino, sladkorjem in vanilijevim strokom.

Kuhamo nekaj minut, potem odstranimo vanilijev strok in sirup natočimo v steklenice.

Enak postopek lahko uporabimo tudi pri pripravi malininega sirupa.