marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodna marmelada z belim vinom

Pošlji prijatelju

jagodna marmeladaFotolia

Jagodna marmelada vedno tekne, naša pa ima še bolj poseben okus, saj smo jo pripravili z vinom. Jagode in belo vino oziroma penina gredo namreč že od nekdaj na kup, torej je tudi jagodna marmelada slastna!

5 kg jagod

1500 g sladkorja

1500 ml polsuhega belega vina

(želirno sredstvo)

Jagode posujte s sladkorjem, prelijte z vinom in pustite stari tri ure. Vmes večkrat premešajte.

Vse skupaj v ognjevarni posodi postavite na ogenj in počasi segrevajte. Vmes mešajte. Ko jagode zavrejo, zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte tako dolgo, da se jagode popolnoma zmehčajo in se marmelada zgosti. Če v marmeladi ne želite koščkov jagod (džema), jih pretlačite ročno ali s pomočjo paličnega mešalnika … čeprav jih je »škoda«.

(V kolikor ne želite marmelade kuhati dolgo, vam svetujemo, da si pomagate z želirnim sladkorjem ali želirnim sredstvom – pektinom.)

Vročo marmelado nadevajte v vroče kozarčke, jih takoj zaprite, nato pa pokrijte s krpo in pustite stati preko noči, da se počasi ohladijo.