Jagodna marmelada z belim vinom
Jagodna marmelada vedno tekne, naša pa ima še bolj poseben okus, saj smo jo pripravili z vinom. Jagode in belo vino oziroma penina gredo namreč že od nekdaj na kup, torej je tudi jagodna marmelada slastna!
5 kg jagod
1500 g sladkorja
1500 ml polsuhega belega vina
(želirno sredstvo)
Jagode posujte s sladkorjem, prelijte z vinom in pustite stari tri ure. Vmes večkrat premešajte.
Vse skupaj v ognjevarni posodi postavite na ogenj in počasi segrevajte. Vmes mešajte. Ko jagode zavrejo, zmanjšajte ogenj in počasi kuhajte tako dolgo, da se jagode popolnoma zmehčajo in se marmelada zgosti. Če v marmeladi ne želite koščkov jagod (džema), jih pretlačite ročno ali s pomočjo paličnega mešalnika … čeprav jih je »škoda«.
(V kolikor ne želite marmelade kuhati dolgo, vam svetujemo, da si pomagate z želirnim sladkorjem ali želirnim sredstvom – pektinom.)
Vročo marmelado nadevajte v vroče kozarčke, jih takoj zaprite, nato pa pokrijte s krpo in pustite stati preko noči, da se počasi ohladijo.
Podobni članki
- Frape iz jagod in kokosovega mleka
(23.05.2011) - Slivova marmelada z orehi
(12.09.2012) - Marmelada iz grozdja – izabele
(09.09.2014) - Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014) - Kremna jagodna pita
(21.07.2017) - Solata z jagodami in tofujem v balzamičnem kisu
(21.04.2011) - Bučna marmelada z rumom in rozinami
(10.09.2014) - Šipkova marmelada s cimetom
(07.09.2014) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Bovla z jagodičevjem
(19.11.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.07.2017, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,621 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,799 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,761 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,891 prikazov