marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kokosove kroglice (Rafaello)

Pošlji prijatelju

RafaelloMM

Kokosove kroglice oziroma domači Rafaello so sladki grižljajčki, ki so videti kot snežene kepe, a nas zaradi okusa po kokosu spominjajo na poletje.

315 g kokosove maščobe (ali masla)

250 ml hladne vode

500 g mleka v prahu

440 g sladkorja

320 g kokosove moke

100 g celih mandlji

kokosova moka za posip

papirčki za praline/tartufe

Zavremo vodo, maščobo in sladkor. Ko zavre, dodamo mleko v prahu in kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo. Maso ohladimo in jo nato postavimo v hladilnik za 3 ure, da postane trda.

Medtem zavremo dodatno vodo s celimi mandlji in jih pustimo v kropu stati pet minut. Vzamemo jih iz kropa ter vsakemu posebej odstranimo kožico – ta je v kropu nabreknila in mandelj kar skoči iz nje.

Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice Rafaello s premerom 3 cm, v sredino pa damo po en mandelj. Kroglice povaljamo v kokosovi moki in vstavimo v papirčke za praline.

Oglašujte pri nas