marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodni narastek

Pošlji prijatelju

jagodni narastekMN

Obožujete sočne sladice, ki se v ustih kar topijo? Obožujete jagode? Imate star kruh? Pripravite lahko enostaven jagodni narastek!

20 rezin kruha z mehko skorjo (velikosti kruhkov za toast)

80 g masla

600 ml mleka

250 ml smetane

100 ml javorjevega sirupa

3 jajca

2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

300 g jagod

3 žlice sladkorja

maslo za pekač

Visok pekač premažite z maslom.

Kruh nalomite ali narežite na koščke. Polovico ga nadevajte v pekač.

Mleko, smetano, maslo in javorjev sirup segrejte do toplega. Ne sme zavreti.

Jajca stepite. K jajcem med mešanjem počasi vlivajte segreto mleko – naj ne bo vroče, da jajca ne zakrknejo. S polovico tekočine prelijte kruh v pekaču.

Jagode operite in narežite na centimetrske koščke. Polovico jagod posujte po namočenem kruhu in potresite z enim vaniljinim sladkorjem.

Prekrijte z drugo polovico koščkov kruha, prelijte s preostalo tekočino in pustite stati pol ure. Vmes z dlanmi večkrat pritisnite na vrh kruha, da se tekočina dvigne in kruh bolje prepoji.

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Po kruhu potresite preostale jagode, preko njih pa vaniljin sladkor in sladkor. Pecite 55 do 65 minut, da se kruh lepo dvigne.

Če želite narastek postreči v kosih, morate počakati, da se popolnoma ohladi (kar traja več ur). Če boste postregli še toplega, ga lahko iz pekača zajemate kar z lopatico (tako kot tiramisu) in nadevate v skodelice.

Poglejte še: Praznična kruhova grmada, Jagodne rezine s sirčkom in Kosmiči z malinami, mandlji in čokolado.

Oglašujte pri nas