marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mafini z jagodami in marcipanom

Pošlji prijatelju

mafini jagoda marcipanMN

20 mafinov s koščki jagod in marcipana, ki so tudi naslednji dan še izjemno slastni in niti malo suhi.

230 g moke

1 žlička pecilnega praška

½ žličke soli

150 g mehkega masla

200 g sladkorja

1 žlička jagodne esence

2 jajci

100 ml mleka

150 g marcipana

150 g jagod

20 papirčkov za mafine

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za mafine obložite s papirčki.

Jagode in marcipan narežite na majhne koščke.

Ločite jajci, beljaku dodajte sol in ga stepite v sneg.

Maslo in sladkor penasto stepite, nato dodajte še rumenjaka ter jagodno esenco in dobro zmešajte. Dodajte koščke marcipana, zmešajte, da se lepo razporedijo, nato primešajte še mleko.

Moko zmešajte s pecilnim praškom. Z beljakom jo izmenično dodajajte masleni mešanici. Nazadnje dodajte jagode in jih vmešajte ročno.

Maso nadevajte v papirčke do višine ¾. Pecite 25 minut.

Namig: Za otroke lahko spečete mini mafine – v manjšem pekaču in s papirčki za praline.