Sirup iz plodov bezga
Fotolia
Sirup lahko za zdravje uživate po žličkah, ali pa ga za žejo redčite z vodo. Količine prilagodite količini bezgovih jagod.
1 kg plodov bezga
100 ml vode
500 g sladkorja
1 klinček (nageljnova žbica)
1 ščep cimeta
Bezgove jagode s pomočjo vilice osmukajte z vejic, jih operite in slabe plodove izločite, nato pa stehtajte.
Jagode s pasirko ali paličnim mešalnikom spasirajte in prilijte vodo. Dodajte žlico sladkorja, premešajte, pokrijte in pustite stati preko noči.
Naslednji dan precedite skozi gazo, dodajte preostali sladkor, klinček in cimet ter počasi segrevajte, pri tem pa sproti odstranjujte pene. Ko se pričnejo pojavljati prvi mehurčki zaradi vretja, sirup odstavite in ga nalijte v vroče steklenice, ki jih takoj zaprite, nato pa pustite stati 1 dan, da se sirup počasi ohladi. (Steklenice in pokrovčke predhodno segrejte v pečici ali pomivalnem stroju.) Sirup hranite v temnem prostoru.
Podobni članki
Bezgov sirup
(08.06.2012)Bezgov sorbet
(21.05.2011)Jagodni sirup
(26.07.2018)Marmelada iz grozdja – izabele
(09.09.2014)Limoncello
(22.03.2011)Malinova marmelada z meto
(28.06.2017)Bovla z jagodičevjem
(19.11.2010)Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012)Ameriške palačinke z jagodami
(24.07.2017)Skittles vodka
(30.12.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:13.08.2012, 298,899 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 297,341 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 222,121 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 189,942 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 156,047 prikazov