marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pozitivni učinki hoje

Hoja je osnovna oblika gibanja in primerna za vse ne glede na starost, telesno pripravljenost ali zdravstveno stanje. Izvajamo jo lahko vsi, tudi tisti, ki so slabše telesno pripravljeni, starejši, kronični bolniki, čezmerno težki in srčno-žilni bolniki. Pa poznate njene pozitivne učinke na telo? Že z nekaj minut hoje na dan se nam izboljša kreativno razmišljanje, dalj časa kot hodimo, boljši so učinki, vpliva na zmanjšanje bolečin, ki se pojavljajo pri artritisu, zmanjša utrujenost in izboljša kakovost življenja. 1 uro in pol hoje...

Sirup iz smrekovih vršičkov

V aprilu in maju, ko se narava začne prebujati iz zimskega spanca, je veliko možnosti, da si iz plodov, ki nam jih ponuja naredimo zalogo "naravnih zdravil",  s katerimi lajšam marsikatero tegobo. Nabiranje smrekovih vršičkov lahko izkoristimo tudi prijetno s koristnim; medtem ko se z družino odpravimo na sprehod v gozd, mimogrede naberemo nekaj smrekovih vršičkov in doma iz njih naredimo sirup, ki nam bo v veliko pomoč pri prehladih skozi celo leto. Potrebujemo:

20 dag smrekovih vršičkov ali borovih vršičkov, (nabrane vršičke...

PTIČKI iz kruha za Gregorjevo

Še preden se je v Sloveniji pojavila popularizacija 14. februarja (Valentinovo), je slovenski narod poznal svojo različico praznika »vseh zaljubljenih«, ki mu pravimo Gregorjevo, praznujemo pa ga 12. marca. V starem julijskem koledarju je na ta dan godoval Sveti Gregor, ki je bil sicer znan kot prinašalec luči, godoval pa je na prvi spomladanski dan, ko je navadno res že toplo. Po starih tradicionalnih zgodbah lahko razberemo tudi, da so že takrat, na ta dan mlada dekleta pogledala v nebo - in prva ptica, ki so jo videle, ta ji je povedala, kako...

Chilli Con Carne

Chilli Con Carne je mehiška jed vendar v zadnjih letih zelo priljubljena jed na žlico tudi pri nas. Jed lahko naredite v dveh različicah - pekočo, ali nepekočo. V primeru, da imate doma otroke (ali pa niste prepričani v okus gostov), ki ne marajo pekočih stvari raje naredite nepekočo varianto, saj lahko semena čilija nato vsak posameznik doda v že kuhano jed, ko je na krožniku in jed bo takoj bolj pekoča. Jedi na žlico so ponavadi boljše, če se jih kuha v večjih količinah, zato je najbolje, da kuhate v večjem loncu. Čili je še okusnejši...

Margarita Cocktail z rdečo pomarančo

Sami izdelajte voščilnice za Valentinovo

Domače mozartove kroglice

ZDRAVILNI JESENSKI SMUTIJI

Sadno usnje

Jagodni sirup

Prvoaprilske šale

Košarice za pirhe

Dan za lepotičenje

Učinkovita in naravna zdravila

Zimske radosti

SREČN O2018

SREČNO 2018

Stran 1 od 212
Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki