marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vse o pečicah

Na Zvezi Potrošnikov Slovenije so naredili teste:
Vse kar morate vedeti o pečicah: sistemi pečenja, funkcije, posebnosti! Klasično pečenje - zgornje in spodnje gretje
Toplota prihaja z dna in stropa pečice, kjer so grelni elementi. Značilnosti:
•Uporaba le ene ravni pečenja •Živila moramo vstaviti v pečico na primerni višini. •Možna ločena uporaba grelcev, samo spodnje gretje (za kuhanje, ali za dosego zapečenosti jedi le po spodnji strani) ali samo zgornje gretje (za zapekanje..). •Pri plinskih pečicah so grelci...

Z česnom nad vnetjem ušes

Se vi ali vaš otrok pogosto spopadate z vnetimi ušesi, zdravnik pa vsakič znova predpiše antibiotike? Tako se gibljete v začaranem krogu, saj antibiotiki s časoma niso več učinkoviti, ker ubijejo tudi dobre bakterije. Bakterije pa so izjemno pomembne za naš imunski sistem, zato so otroci izpostavljeni številnim drugim boleznim. Z česnom lahko le v enem dnevu skoraj povsem odpravite težavo s pomočjo preprostega naravnega zdravila. Potrebujemo nekaj strokov česna, ki jih iztisnemo in dodamo nekaj destilirane vode, ter premešamo. Uporabimo petkrat...

Tek za začetnike

V jesenskem času je izjemno priljubljena oblika rekreacije tek na prostem. Že od konca poletja vse več tekačev vidimo na ulicah večjih in manjših mest, po vaseh, po gozdnih poteh, na stadionih in drugod. Vzrok temu je lahko le to, da se vsi pripravljajo na Ljubljanski maraton, ki se v kratkem približuje. Vsi ti tekači so glede na to, da se pripravljajo že na večje podvige, kot sta 21 km in 42 km dolg maraton, že poučeni o teku. Ker je pomembno, kako se nanj pripravimo, da boste od teka imeli vi in vaše telo največ koristi, smo vam pripravili...

Sojina omaka – dovolj zvrsti za vsak okus

Sojina omaka je začimbna omaka, značilna za azijsko kuhinjo. Ta je že vrsto let priljubljena povsod po svetu in v naših kuhinjah je našla svoj prostor tudi sojina omaka. Temu primerno je pestra ponudba sojinih omak v trgovinah. Našli smo take, za katere proizvajalec trdi, da so tradicionalno japonske ali pa kitajske, temne, svetle, lahke, z manj soli in celo z dodanimi aditivi ... Izbire je dovolj za različne okuse. Sojina omaka (soya sauce, tamari, shōyu) sodi med najstarejše začimbne omake. Način fermentiranja soje in drugih žit v omako so odkrili...

Časa ne moremo ustaviti, osteoporozo pa lahko

Zdravilni divji kostanj

Na naraven način nad boleče grlo

Prihaja Marmelina 2

Prihaja Marmelina 2.0!

masleni piškoti

Masleni piškoti z mandlji – tris

tri slike - srca na potiskanempapirju

Srca na potiskanem papirju

Božiček na saneh, ki jih po nebu vlečeta dva jelena - ilustracija

Pravljica: Božična zmešnjava

kruhka oblikovana v princa in princeso

Domiselni otroški obloženi kruhki

Oglašujte pri nas

Poljubčki in pozdravčki