marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tortice z belo čokolado in kokosom

Pošlji prijatelju

tortice z belo čokolado in kokosomAlan Benson

Majhne enostavne tortice za 6 do 8 oseb, ki so videti ravno prav zapeljive, da se jim ni moč upreti.

150 g moke

½ žličke pecilnega praška

50 g grenkega kakava

sol

2 žlici sladkorja

90 g masla

1 veliko jajce

Nadev:

4 žlice sladkorja

5 žlic koruzne moke

500 ml mleka

3 velika jajca

300 g grobo narezane bele čokolade

1 vanilijine esence

500 ml smetane

100 g naribanega kokosa

Moko, pecilni prašek, kakav, ščepec soli in sladkor zmešamo. Primešamo narezano maslo, da dobimo drobljivo zmes. Jajce rahlo stepemo in primešamo testu. Nato iz testa oblikujemo hlebček, ga ovijemo s plastično folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. 6 modelčkov za tortice premažemo z maslom.

Na pomokani površini razvaljamo testo, izrežemo 6 do 8 krogov v velikosti modelčkov in jih položimo v modelčke. Z vilicami prebodemo testo. Pečemo 15 do 20 minut. Prestavimo jih na mrežo, da se ohladijo.

Nadev:

Sladkor in koruzno moko zmešamo. Najprej dodamo 125 ml mleka in mešamo, da dobimo gladko zmes, nato pa vlijemo še preostalo mleko. Zmes pristavimo na zmeren ogenj, med mešanjem zavremo in nato odstavimo.

Stepemo jajca, dodamo polovico mlečne zmesi in ponovno gladko stepemo. Dodamo še preostalo mlečno zmes. Pristavimo na zmeren ogenj, med mešanjem zavremo in odstavimo. Dodamo čokolado in vanilijo ter mešamo, da se čokolada stopi. Počakamo, da se zmes ohladi, nato jo za 2 do 3 ure postavimo v hladilnik.

Smetano stepemo. Polovico stepene smetane in polovico kokosa primešamo kremi. Ohlajene tortice napolnimo s čokoladno kremo in okrasimo s preostalo smetano in kokosom.

Recept iz knjige Zlata knjiga – Čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.