marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Torta z gozdnimi sadeži in penečim vinom

Pošlji prijatelju

torta z gozdnimi sadeži in šampanjcemMN

Križanec med »kremšnitami«, sadno torto in vinskim šodojem – za obliznit prste!

250 g listnatega testa

250 g mešanih zamrznjenih gozdnih sadežev

3 žlice sladkorja v prahu

4 listi želatine

4 rumenjaki

80 g sladkorja v prahu

1 ščep soli

80 ml polsuhega belega penečega vina (ali običajnega vina)

300 ml sladke smetane

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejte na 200 stopinj. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko.

Želatino namočite v hladni vodi.

Sadje zmešajte s tremi žlicami sladkorja v prahu.

Listnato testo razvaljajte, položite nanj okrogel pekač za torto in z nožem izrežite iz testa dva kroga. Vsakega prepikajte z vilico, položite v obložen pekač in pecite okoli 7 minut. (Testo se bo nekoliko skrčilo.) Ohladite.

Pripravite lonec z vodo in skledo za vodno kopel. V njej 15 minut kuhajte rumenjake, 80 g sladkorja v prahu, sol in peneče vino, da dobite gosto kremo. Med kuhanjem ves čas mešajte.

Želatino ožemite in jo vmešajte v kremo. Kremo odstavite in nekoliko ohladite.

Smetano dobro stepite in jo nato postopoma vmešajte v vinsko kremo.

Sadje odcedite, sok prihranite.

Na listnato testo nadevajte polovico kreme, nanjo nadevajte sadje, prekrijte s preostankom kreme in dajte na vrh drugo testo.

Vrh torte zelo na tanko s pomočjo čopiča premažite s sadnim sokom. Postavite v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.

Pred serviranjem vrh torte posujte s sladkorjem v prahu.