marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ringlo v čipki

Pošlji prijatelju

ringlo v čipkiMN

Enostavna, a prefinjena sladica za 6 oseb.

1 zavitek razvaljanega listnatega testa (cca.350 g)

3 slive ringlo

75 g marcipana

¼ žličke cimeta

2 žlici sladkorja

1 jajce

Ringloje operite, prerežite na pol in odstranite koščice. Pečico segrejte na 190 stopinj.

Listnato testo razgrnite ter s kozarcem iz polovice izrežite 6 krogov, nekoliko večjih od polovic ringlojev – če ringlojevo polovičko položite na sredino kroga, naj bo naokoli še za centimeter ali centimeter in pol prostora. Vsak krog iz testa posujte z malo cimeta.

Marcipan razdelite na 6 koščkov, oblikujte v kroglice ter nato potlačite, da dobite kovance v velikosti polovičke ringloja. Na vsak krog iz testa položite marcipan, preko njega pa polovičko ringloja.

priprava ringloja v čipki - postopekMN

V preostalo testo z nožem zarežite kratke režice in ga razrežite na 6 kvadratov. Vsak kvadrat primite, nekoliko raztegnite in z njim prekrijte ringlo. Preko kupčka pritisnite kozarec, s katerim ste izrezali kroge, da bo tudi zgornje testo odrezano na krog in se bo sprijelo s spodnjim.

Iz ostankov testa oblikujte lističe ter z rezilom noža na njih označite žile. Na vsako čipko položite po en listič.

Premažite s stepenim jajcem in posujte s sladkorjem ter pecite 20 minut.

Nasvet: Namesto ringlojev lahko uporabite tudi nektarine ali marelice, vendar je ringlo zaradi intenzivne barve videti najlepše. Postrezite s stepeno sladko smetano.