marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladne kocke z meto

Pošlji prijatelju

čokoladne kocke z metoAlan Benson

Biskvit:

100 g bele moke

1 žlička pecilnega praška

2 žlici grenkega kakava

sol

70 g sladkorja

2 žlici masla

1 veliko jajce

Nadev:

330 g sladkorja v prahu

1 žlica metinega likerja

1 do 2 žlici mleka

Preliv:

125 g grobo narezane jedilne čokolade

90 g masla

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premažemo z maslom.

Moko, pecilni prašek, kakav in ščepec soli zmešamo. Primešamo sladkor in koščke masla, Da dobimo grudasto zmes. Jajce stepemo z 0,9 dl vode, ga dodamo v zmes in dobro premešamo. Maso enakomerno razporedimo v pekač in pečemo 15 do 20 minut, da se strdi.

Pripravimo nadev in ga namažemo na pecivo. Nato pripravimo čokoladni preliv in ga enakomerno vlijemo na pecivo. Pecivo pustimo 30 minut, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke.

Nadev: Dobro premešamo sladkor v prahu in metin liker. Dodamo toliko mleka, do dobimo gosto zmes.

Preliv: V vodni kopeli stopimo čokolado in maslo.

Recept je iz knjige Zlata knjiga - čokolada. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.

Podobni članki