marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kostanjev kruh (pogača)

Pošlji prijatelju

kostanjev kruhMN

Kostanjev kruh lahko nadomesti vsako praznično pogačo, saj je sladek in polnega okusa (v resnici namreč ne gre za kruh, temveč biskvitno testo). Kostanjev kruh odlično tekne tudi za zajtrk – zraven ponudite maslo in med.

100 g mehkega masla

80 g rjavega sladkorja

2 jajci

¼ žličke soli

120 g moke

½ žličke pecilnega praška

80 – 100 g kuhanega kostanja

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za visok kruh obložite s papirjem za peko.

Polovico kostanja nasekljajte na manjše koščke, preostanek naj ostane cel.

Jajci ločite. Beljaka s soljo stepite v čvrst sneg.

Maslo in sladkor nekaj minut stepajte, da se sladkor razpusti. Nato dodajte še rumenjaka in ponovno nekaj minut stepajte.

Moko zmešajte s pecilnim praškom.

V rumenjakovo maso postopoma dodajajte moko, beljake in nasekljan kostanj. Ročno premešajte.

Testo nadevajte v pekač. Z njim prekrijte dno, položite preko nekaj celih kostanjev, prekrijte s plastjo testa, pa spet s kostanji in nazadnje še z eno plastjo testa. Testo na vrhu poravnajte z lopatico.

Pecite približno 40 minut oziroma tako dolgo, da se kostanjev kruh lepo dvigne in zlato zapeče, če vanj zabodete zobotrebec, pa se testo nič več ne lepi nanj.