Kostanjev kruh (pogača)
Kostanjev kruh lahko nadomesti vsako praznično pogačo, saj je sladek in polnega okusa (v resnici namreč ne gre za kruh, temveč biskvitno testo). Kostanjev kruh odlično tekne tudi za zajtrk – zraven ponudite maslo in med.
100 g mehkega masla
80 g rjavega sladkorja
2 jajci
¼ žličke soli
120 g moke
½ žličke pecilnega praška
80 – 100 g kuhanega kostanja
Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za visok kruh obložite s papirjem za peko.
Polovico kostanja nasekljajte na manjše koščke, preostanek naj ostane cel.
Jajci ločite. Beljaka s soljo stepite v čvrst sneg.
Maslo in sladkor nekaj minut stepajte, da se sladkor razpusti. Nato dodajte še rumenjaka in ponovno nekaj minut stepajte.
Moko zmešajte s pecilnim praškom.
V rumenjakovo maso postopoma dodajajte moko, beljake in nasekljan kostanj. Ročno premešajte.
Testo nadevajte v pekač. Z njim prekrijte dno, položite preko nekaj celih kostanjev, prekrijte s plastjo testa, pa spet s kostanji in nazadnje še z eno plastjo testa. Testo na vrhu poravnajte z lopatico.
Pecite približno 40 minut oziroma tako dolgo, da se kostanjev kruh lepo dvigne in zlato zapeče, če vanj zabodete zobotrebec, pa se testo nič več ne lepi nanj.
Podobni članki
- Polžki z orehi
(20.11.2011) - Princeske s kostanjevo kremo in smetano
(08.11.2012) - Borovničev kolač
(17.06.2014) - Marmorni kolač
(14.11.2011) - Slivova drobljenka
(22.11.2010) - Piškoti z brusnicami in belo čokolado
(15.12.2011) - Limonine rezine
(06.03.2011) - Domači kostanjev pire
(19.10.2012) - Limonini mafini (muffini) z marmeladnim nadevom
(13.06.2012) - Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:01.11.2013, 326,854 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,165 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,342 prikazov