Pita s šparglji in kozicami
Pita za posebne priložnosti za 4.
8 olupljenih, kuhanih velikih kozic
250 g zamrznjenega listnatega testa
300 g špargljev
sol
100 g češnjevcev (»koktajl paradižnikov«)
1 hlebček mocarele (125 g)
150 g rikote
1 noževa konica kajenskega popra
poper
moka za valjanje
maščoba za model
bazilika za okras (po želji)
Kozice in listnato testo odtajamo. Šparglje operemo, očistimo in spodnjo tretjino olupimo. Stebla poševno narežemo na 4 cm dolge koščke. V osoljeni vodi kuhamo 4 minute, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Paradižnike operemo in prepolovimo. Mocarelo nakockamo.
Rikoto zmešamo s kajenskim poprom, soljo in poprom. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Listnato testo razvaljamo na kvadrat (32 x32 cm), položimo v namaščen model za pite spremerom 28 ali 30 cm, odvečen rob odrežemo.
Testo namažemo z rikoto. Kozice osušimo, jih s šparglji in paradižniki porazdelimo po testu in vmes potresemo z mocarelo. Osolimo in popopramo.
Pečemo 20 – 25 minut. Preden pito ponudimo, naj še malo stoji.
Po želji potresemo z baziliko.
Iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
- Zrezki po italijansko
(08.01.2011) - Cimetovi muffini z jabolki
(07.11.2018) - Slani navihančki
(15.02.2019) - Paella
(29.07.2011) - Solata s figami in pršutom
(10.08.2011) - Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010) - JOGURTOVI POLNJENI ŽEPKI
(11.01.2019) - Osnovni recept za lazanjo
(30.11.2010) - Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011) - Borovničev zavitek
(27.06.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.12.2010, 326,743 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,161 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov