marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pita s šparglji in kozicami

Pošlji prijatelju

pita s šparglji in kozicamiFotos mit Geschmack

Pita za posebne priložnosti za 4.

8 olupljenih, kuhanih velikih kozic

250 g zamrznjenega listnatega testa

300 g špargljev

sol

100 g češnjevcev (»koktajl paradižnikov«)

1 hlebček mocarele (125 g)

150 g rikote

1 noževa konica kajenskega popra

poper

moka za valjanje

maščoba za model

bazilika za okras (po želji)

Kozice in listnato testo odtajamo. Šparglje operemo, očistimo in spodnjo tretjino olupimo. Stebla poševno narežemo na 4 cm dolge koščke. V osoljeni vodi kuhamo 4 minute, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Paradižnike operemo in prepolovimo. Mocarelo nakockamo.

Rikoto zmešamo s kajenskim poprom, soljo in poprom. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Listnato testo razvaljamo na kvadrat (32 x32 cm), položimo v namaščen model za pite spremerom 28 ali 30 cm, odvečen rob odrežemo.

Testo namažemo z rikoto. Kozice osušimo, jih s šparglji in paradižniki porazdelimo po testu in vmes potresemo z mocarelo. Osolimo in popopramo.

Pečemo 20 – 25 minut. Preden pito ponudimo, naj še malo stoji.

Po želji potresemo z baziliko.

Iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.

Podobni članki