marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vrtna pica

Pošlji prijatelju

vrtna picaMN

Slastna uporaba sveže zelenjave. Za 1 do 2 osebi.

1 zavojček instant kvasa (7g)

300 g moke

1 žlička soli

150 ml tople vode

3 žlice paradižnikove omake

150 g ribane mocarele

½ bučke

1 korenček

1 mlada čebula

6 – 8 češnjevih paradižnikov

Moko zmešajte s soljo in kvasom, prilijte vodo ter dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati vsaj pol ure.

Operite zelenjavo. Bučke ne lupite. Narežite jo na centimeter debele rezine, te pa na za grižljaj velike koščke. Češnjevce prepolovite, korenček narežite na 5 mm debele kolobarje. Čebulo narežite na tanke rezine in s presti ločite na obročke.

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Testo oblikujte v pico ter premažite s paradižnikovo omako. Posujte z ribano mocarelo, obložite z bučkami, korenčkom, paradižniki in po vrhu posujte čebulne obročke. Pecite 15 minut.

Namig: Češnjevega paradižnika ne zamenjajte s koščki običajnega, kajti češnjevec ima boljši, veliko bolj sladek okus.