Vrtna pica
MN
Slastna uporaba sveže zelenjave. Za 1 do 2 osebi.
1 zavojček instant kvasa (7g)
300 g moke
1 žlička soli
150 ml tople vode
3 žlice paradižnikove omake
150 g ribane mocarele
½ bučke
1 korenček
1 mlada čebula
6 – 8 češnjevih paradižnikov
Moko zmešajte s soljo in kvasom, prilijte vodo ter dobro pregnetite. Testo pustite vzhajati vsaj pol ure.
Operite zelenjavo. Bučke ne lupite. Narežite jo na centimeter debele rezine, te pa na za grižljaj velike koščke. Češnjevce prepolovite, korenček narežite na 5 mm debele kolobarje. Čebulo narežite na tanke rezine in s presti ločite na obročke.
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Testo oblikujte v pico ter premažite s paradižnikovo omako. Posujte z ribano mocarelo, obložite z bučkami, korenčkom, paradižniki in po vrhu posujte čebulne obročke. Pecite 15 minut.
Namig: Češnjevega paradižnika ne zamenjajte s koščki običajnega, kajti češnjevec ima boljši, veliko bolj sladek okus.
Podobni članki
Polnjene paprike
(02.09.2014)Pica z marelicami in žajbljem
(12.06.2012)Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013)Pica s prekajenim lososom in mocarelo
(06.01.2012)Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011)Ocvrti čebulni obročki
(03.05.2012)Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012)Raki na buzaro
(22.11.2010)Solata z rakci
(12.07.2011)Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
(18.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:05.07.2011, 308,345 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 300,514 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 223,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 190,852 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 157,050 prikazov