marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Solata z rakci

Pošlji prijatelju

solata z rakciMN

Lahek obrok za 2 do 4 osebe.

300 g zamrznjenih oluščenih rakovih repkov

1 bučka

1 paradižnik

200 g češnjevih paradižnikov

2 korenčka

2 žlici kisa

3 žlice kečapa

4 žlice smetane

Sol

poper

Zamrznjene rakce stresite v kovinsko cedilo, ki ga postavite na vrh lonca z vročo vodo (cedilo naj se lepo usede v lonec, a naj se ne dotika vode). Postavite na ogenj, da voda zavre, nato zmanjšajte plin ter rakce v pari kuhajte še 5 minut. Splaknite pod hladno vodo.

Zelenjavo operite. Bučko po dolgem narežite na milimeter debele rezine (ali jo tako naribajte). Paradižnik narežite, češnjeve paradižnike prerežite na pol. Korenček s strgalnikom za krompir nastrgajte v trakce.

Za preliv zmešajte kis, kečap in smetano, dodajte sol in poper po okusu.

Zelenjavo nadevajte v sklede in na sredino razporedite rakce. Prelijte s prelivom.