Solata z rakci
Lahek obrok za 2 do 4 osebe.
300 g zamrznjenih oluščenih rakovih repkov
1 bučka
1 paradižnik
200 g češnjevih paradižnikov
2 korenčka
2 žlici kisa
3 žlice kečapa
4 žlice smetane
Sol
poper
Zamrznjene rakce stresite v kovinsko cedilo, ki ga postavite na vrh lonca z vročo vodo (cedilo naj se lepo usede v lonec, a naj se ne dotika vode). Postavite na ogenj, da voda zavre, nato zmanjšajte plin ter rakce v pari kuhajte še 5 minut. Splaknite pod hladno vodo.
Zelenjavo operite. Bučko po dolgem narežite na milimeter debele rezine (ali jo tako naribajte). Paradižnik narežite, češnjeve paradižnike prerežite na pol. Korenček s strgalnikom za krompir nastrgajte v trakce.
Za preliv zmešajte kis, kečap in smetano, dodajte sol in poper po okusu.
Zelenjavo nadevajte v sklede in na sredino razporedite rakce. Prelijte s prelivom.
Podobni članki
- Opečenci s tuno
(09.04.2011) - Vrtna pica
(05.07.2011) - Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010) - Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018) - Francoska solata
(22.12.2011) - Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011) - Solata z jajcem in avokadom
(22.11.2010) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Krompirjeva solata
(27.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.07.2011, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,621 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,799 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,891 prikazov