marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pica z marelicami in žajbljem

Pošlji prijatelju

pica z marelicami in žajbljemMN

Žajbelj, ki ga seveda ne pojemo, da sadni pici prav poseben mediteranski vonj in okus.

1 testo za pico

1/2 lončka kisle smetane (90 g)

½ lončka ribanega sira

5 marelic

½ zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

4 vejice svežega žajblja

Pečico segrejte na 250 stopinj. Testo položite na pekač (najbolje, da je obložen s papirjem za peko).

Marelice operite, jim odstranite koščico in jih narežite na centimeter debele krhlje.

Testo premažite s kislo smetano in posujte z ribanim sirom, nato po njem enakomerno zložite marelice. Posujte z vaniljinim sladkorjem, nazadnje na vrh nadevajte še lističe žajblja.

Pico vstavite v pečico in temperaturo znižajte na 200 stopinj. Pecite približno 15 minut.

Lističe žajblja lahko odstranite takoj po peki, ali pa si jih vsakdo sam odstrani na krožniku.