Pica z marelicami in žajbljem
MN
Žajbelj, ki ga seveda ne pojemo, da sadni pici prav poseben mediteranski vonj in okus.
1 testo za pico
1/2 lončka kisle smetane (90 g)
½ lončka ribanega sira
5 marelic
½ zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
4 vejice svežega žajblja
Pečico segrejte na 250 stopinj. Testo položite na pekač (najbolje, da je obložen s papirjem za peko).
Marelice operite, jim odstranite koščico in jih narežite na centimeter debele krhlje.
Testo premažite s kislo smetano in posujte z ribanim sirom, nato po njem enakomerno zložite marelice. Posujte z vaniljinim sladkorjem, nazadnje na vrh nadevajte še lističe žajblja.
Pico vstavite v pečico in temperaturo znižajte na 200 stopinj. Pecite približno 15 minut.
Lističe žajblja lahko odstranite takoj po peki, ali pa si jih vsakdo sam odstrani na krožniku.
Podobni članki
Češnjev zavitek z marcipanom
(11.06.2012)Kupa iz melone in borovnic
(09.07.2017)Ringlo v čipki
(28.07.2011)Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011)Jabolčni zavitek na hitro
(19.11.2010)Krhki piškoti z mandlji
(24.05.2012)Pita z nektarinami
(12.07.2017)Makova potica
(18.03.2013)Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010)Marelični zavitek z lešniki
(01.08.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.06.2012, 331,536 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,053 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,780 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,719 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,896 prikazov