Pica z marelicami in žajbljem
Žajbelj, ki ga seveda ne pojemo, da sadni pici prav poseben mediteranski vonj in okus.
1 testo za pico
1/2 lončka kisle smetane (90 g)
½ lončka ribanega sira
5 marelic
½ zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
4 vejice svežega žajblja
Pečico segrejte na 250 stopinj. Testo položite na pekač (najbolje, da je obložen s papirjem za peko).
Marelice operite, jim odstranite koščico in jih narežite na centimeter debele krhlje.
Testo premažite s kislo smetano in posujte z ribanim sirom, nato po njem enakomerno zložite marelice. Posujte z vaniljinim sladkorjem, nazadnje na vrh nadevajte še lističe žajblja.
Pico vstavite v pečico in temperaturo znižajte na 200 stopinj. Pecite približno 15 minut.
Lističe žajblja lahko odstranite takoj po peki, ali pa si jih vsakdo sam odstrani na krožniku.
Podobni članki
- Češnjev zavitek z marcipanom
(11.06.2012) - Kupa iz melone in borovnic
(09.07.2017) - Ringlo v čipki
(28.07.2011) - Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011) - Jabolčni zavitek na hitro
(19.11.2010) - Krhki piškoti z mandlji
(24.05.2012) - Pita z nektarinami
(12.07.2017) - Makova potica
(18.03.2013) - Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010) - Marelični zavitek z lešniki
(01.08.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.06.2012, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,263 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,185 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov