Raki na buzaro
UN
Enostavna priprava rakov za 4 osebe.
1 čebula
2 žlici oljčnega olja
2 stroka česna
1 kg kozic ali škampov
1 žlica rjavega sladkorja
1 limeta
1 dl sladkega belega vina (muškat)
2 žlici polbelih krušnih drobtin
700 g paradižnikove omake iz paradižnikov v koščkih in z začimbami
Voda po potrebi
Sol po potrebi
V hladno kozico nalijte oljčno olje, dajte nanj sesekljano čebulo, sesekljan česen in kozice. Pražite na rahlem ognju, da čebula porumeni, nato posujte z rjavim sladkorjem in dobro premešajte. Iztisnite pol limete in sok dodajte kozicam, nato prilijte še belo vino. Vse skupaj naj nekoliko povre, nato posujte z belimi krušnimi drobtinami, premešajte in dodajte paradižnikovo omako. Če je omaka gosta, dodajte malo vode, nato po potrebi še sol. Kuhajte še pet do deset minut. Nazadnje narežite drugo polovico limete na tanke rezine in jo nadevajte na površino jedi.
Podobni članki
Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014)Polnjene paprike
(02.09.2014)Čili po Majevsko
(07.11.2012)Zeljna zloženka
(04.01.2013)Vrtna pica
(05.07.2011)Boranja s piščancem
(30.08.2012)Hribovska lazanja
(23.02.2012)Krompirjeva musaka
(26.03.2011)Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012)Poletna pita z nektarinami
(26.08.2017)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 331,606 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,076 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,788 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,750 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov