marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Raki na buzaro

Print This Post Pošlji prijatelju

raki na buzaroUN

Enostavna priprava rakov za 4 osebe.

1 čebula

2 žlici oljčnega olja

2 stroka česna

1 kg kozic ali škampov

1 žlica rjavega sladkorja

1 limeta

1 dl sladkega belega vina (muškat)

2 žlici polbelih krušnih drobtin

700 g paradižnikove omake iz paradižnikov v koščkih in z začimbami

Voda po potrebi

Sol po potrebi

V hladno kozico nalijte oljčno olje, dajte nanj sesekljano čebulo, sesekljan česen in kozice. Pražite na rahlem ognju, da čebula porumeni, nato posujte z rjavim sladkorjem in dobro premešajte. Iztisnite pol limete in sok dodajte kozicam, nato prilijte še belo vino. Vse skupaj naj nekoliko povre, nato posujte z belimi krušnimi drobtinami, premešajte in dodajte paradižnikovo omako. Če je omaka gosta, dodajte malo vode, nato po potrebi še sol. Kuhajte še pet do deset minut. Nazadnje narežite drugo polovico limete na tanke rezine in jo nadevajte na površino jedi.

Podobni članki

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas