marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami

Pošlji prijatelju

pica z inčuni, šparglji in olivamiMN

Pica, ki je tako posebna, da bo navdušila prav vse.

Testo:

200 ml tople vode

2 žlici oljčnega olja

1 žlička soli

1 žlička sladkorja

350 g moke

½ zavojčka instant kvasa

Nadev:

100 g špargljev

30 g črnih oliv brez koščic

120 g naribanega sira

2 – 3 stroki česna

40 g ribanega parmezana

8 inčunov

Kvas, sol in sladkor vmešajte v moko, nato prilijte toplo vodo z oljem ter dobro pregnetite. Postavite na toplo in pustite vzhajati pol ure, da je testa dvakrat več.

Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.

Šparglje narežite in 5 minut kuhajte v kropu. Odcedite.

Olive narežite na tanke kolobarje.

Inčune vzemite iz kozarčka in položite na papirnate brisačke, da odstranite odvečno maščobo.

Česen nasekljajte.

Testo razvlecite preko skoraj celega velikega pekača (v velikosti pečice). Posujte ga z naribanim sirom, nato nanj razporedite inčune in šparglje. Potresite s parmezanom in nato preko nadevajte še kolobarje oliv ter česen.

Pecite 15 do 20 minut.

Opomba: Nekateri ne marajo pice brez pelatov oziroma paradižnikove omake – če tudi pri vas ne gre brez, premažite testo, preden nanj nadevate riban sir.

Podobni članki