Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
MN
Pica, ki je tako posebna, da bo navdušila prav vse.
Testo:
200 ml tople vode
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
350 g moke
½ zavojčka instant kvasa
Nadev:
100 g špargljev
30 g črnih oliv brez koščic
120 g naribanega sira
2 – 3 stroki česna
40 g ribanega parmezana
8 inčunov
Kvas, sol in sladkor vmešajte v moko, nato prilijte toplo vodo z oljem ter dobro pregnetite. Postavite na toplo in pustite vzhajati pol ure, da je testa dvakrat več.
Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.
Šparglje narežite in 5 minut kuhajte v kropu. Odcedite.
Olive narežite na tanke kolobarje.
Inčune vzemite iz kozarčka in položite na papirnate brisačke, da odstranite odvečno maščobo.
Česen nasekljajte.
Testo razvlecite preko skoraj celega velikega pekača (v velikosti pečice). Posujte ga z naribanim sirom, nato nanj razporedite inčune in šparglje. Potresite s parmezanom in nato preko nadevajte še kolobarje oliv ter česen.
Pecite 15 do 20 minut.
Opomba: Nekateri ne marajo pice brez pelatov oziroma paradižnikove omake – če tudi pri vas ne gre brez, premažite testo, preden nanj nadevate riban sir.
Podobni članki
Kaponata
(29.09.2014)Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010)Koruzni polpetki
(20.06.2012)Šparglji v tortilji
(18.06.2011)Boranja s piščancem
(30.08.2012)Kako olupiti mandlje?
(26.04.2011)Krompirjeva solata
(27.05.2011)Palačinke z jurčki in sirom za žar
(20.09.2012)Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013)Pita s šparglji in kozicami
(28.12.2010)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:18.04.2011, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov