marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polnjene paprike

Pošlji prijatelju

polnjena paprikaUN

Domača jed za 4 do 6 oseb. Omako pripravite sami ali uporabite pripravljeno omako iz paradižnika.

6 paprik različnih barv

500 g mletega mesa

2 pesti riža

1 jajce

1 žlica sesekljanega peteršilja

½ žličke mlete rdeče sladke paprike

2 žlici oljčnega olja

2 stroka česna

1 čebula

Čebulo in česen sesekljajte ter ju prepražite na oljčnem olju. Dodajte meso in ga pražite toliko, da porjavi. Posujte zmleto papriko in paradižnikom ter ohladite.

Hladnemu mesu primešajte riž ter jajce in dobro premešajte.

Paprike pri steblu izdolbite ter napolnite z mešanico mesa in riža. Zložite jih v lonec, tako da stojijo pokonci in nadev ne bo padel ven. Zalijte s paradižnikovo omako ter kuhajte 30 minut.

Priprava domače paradižnikove omake:

1 čebula

1 koren

30 g masla

25 g moke

1 žlička nasekljanega peteršilja

½ žličke timijana

1 lovorov list

1 kg paradižnika

3 žličke rjavega sladkorja

Sol

Poper

Čebulo nasekljajte, koren narežite na kolobarje. Prepražite ju na maslu, nato potrosite z moko in dobro premešajte.

Dodajte paradižnike, prerezane na polovice, peteršilj, timijan in lovor ter dušite deset minut. Ko se paradižnik pokuha, se bo kožica sama ločila od mesa paradižnika, zato jo boste lahko odstranili z vilico. Dodajte sladkor sol in poper ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Kuhajte 30 minut (oziroma zalijte paprike in vse skupaj kuhajte pol ure).

Podobni članki