Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
Slastna in očem prikupna vegetarijanska jed za 4. (Če jo boste naredili kot prilogo, količine zmanjšajte.)
1 majhna čebula
1 strok česna
5 žlic repičinega olja
1 velika pločevinka olupljenih paradižnikov (800g)
1 brizg rdečega vina
sol
poper
3 velike bučke
1 žlica medu
1 šopek bazilike
200 g fete
3 žlice kisle smetane
Čebulo in česen olupite, drobno narežite in na 2 žlicah olja posteklenite v kozici. Dodajte paradižnike s sokom in rdeče vino. Paradižnike zmečkajte s kuhalnico. Osolite in popoprajte ter na majhnem ognju (najbolje pokrito) kuhajte približno 30 minut.
Pečico ogrejte na 200 stopinj (ventilacijsko na 180). Bučke operite, očistite in podolžno narežite na približno 5 mm debele rezine. Preostalo olje zmešajte z medom, osolite in popoprajte, namažite po bučkah in pecite (na sredini) približno 4 minute. Rezine obrnite in pecite še 4 minute.
Feto zmečkajte z vilicami in zmešajte s kislo smetano. Baziliko operite in nasekljajte ter vmešajte v feto. Rezine bučk obložite s fetino kremo, zvijte in spnite z zobotrebci. Zvitke položite v paradižnikovo omako in pokrito na majhnem ognju kuhajte 5 minut.
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Vegetarijanski užitki. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
- Smetanova strjenka z zelišči, sirom in šparglji
(14.05.2011) - Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014) - Paella
(29.07.2011) - Bučna solata iz pečice
(07.09.2014) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018) - Kaponata
(29.09.2014) - Limonini špageti
(12.08.2011) - Solata z rakci
(12.07.2011) - Opečenci s tuno
(09.04.2011) - Solata z jagodami in tofujem v balzamičnem kisu
(21.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:11.06.2011, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,265 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov