marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki

Print This Post Pošlji prijatelju

bučkini zvitkiStudio L'Eveque

Slastna in očem prikupna vegetarijanska jed za 4. (Če jo boste naredili kot prilogo, količine zmanjšajte.)

1 majhna čebula

1 strok česna

5 žlic repičinega olja

1 velika pločevinka olupljenih paradižnikov (800g)

1 brizg rdečega vina

sol

poper

3 velike bučke

1 žlica medu

1 šopek bazilike

200 g fete

3 žlice kisle smetane

Čebulo in česen olupite, drobno narežite in na 2 žlicah olja posteklenite v kozici. Dodajte paradižnike s sokom in rdeče vino. Paradižnike zmečkajte s kuhalnico. Osolite in popoprajte ter na majhnem ognju (najbolje pokrito) kuhajte približno 30 minut.

Pečico ogrejte na 200 stopinj (ventilacijsko na 180). Bučke operite, očistite in podolžno narežite na približno 5 mm debele rezine. Preostalo olje zmešajte z medom, osolite in popoprajte, namažite po bučkah in pecite (na sredini) približno 4 minute. Rezine obrnite in pecite še 4 minute.

Feto zmečkajte z vilicami in zmešajte s kislo smetano. Baziliko operite in nasekljajte ter vmešajte v feto. Rezine bučk obložite s fetino kremo, zvijte in spnite z zobotrebci. Zvitke položite v paradižnikovo omako in pokrito na majhnem ognju kuhajte 5 minut.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Vegetarijanski užitki. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas