marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sirova gnezda z orehi

Pošlji prijatelju

sirova gnezda z orehiMN

Sir in oreščki gredo odlično na kup, tudi v obliki slanih gnezd, ki jih lahko ponudimo kot prigrizek.

Testo:

300 g soli

1 žlička instant kvasa

1 žlička soli

1 žlica sladkorja

2 žlici olja

170 ml mlačne vode

Nadev:

100 ml paradižnikove mezge

100 g nasekljanih orehov

50 g ribanega ementalca

3 žlice ribanega parmezana

poper

100 g gorgonzole

2 žlički sezamovih semen

Moko zmešajte s soljo, sladkorjem in kvasom. Prilijte vodo in nato še olje, premešajte in zgnetite gladko testo. Pokrijte ga in postavite na toplo ter pustite vzhajati, da se njegov volumen podvoji.

Testo na pomokani površini razvaljajte v pravokotnik velikosti približno 70 x 30 cm.

testo premažite s paradižnikovo mezgo in po njem posujte nasekljane orehe, ementalec in parmezan. Rahlo poprajte in zvijte v dolg zavitek. Narežite ga na 2 cm debele rezine.

Polže preložite na pekač, obložen s papirjem za peko. Gorgonzolo narežite ali nalomite na koščke in dajte po enega na vrh vsakega polža. Preko gorgonzole posujte s sezamovimi semeni.

Polže pustite na toplem približno 10 minut in medtem segrejte pečico na 220 stopinj. Ko je segreta, dajte vanjo gnezda in takoj nastavite temperaturo na 200 stopinj. Pecite 20 – 25 minut.

Gnezda najbolj teknejo, dokler so še topla.