marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ocvrti čebulni obročki

Pošlji prijatelju

ocvrti čebulni obročkiMN

Ameriška klasika iz restavracij s hitro prehrano, ki bo ob kakšnem pikniku gotovo teknila tudi vam.

1 velika bela čebula

160 g moke

½ žličke pecilnega praška

1 žlička soli

1 jajce

240 ml mleka

80 g drobtin

olje za cvrtje

Čebulo očistite in olupite ter prečno narežite na 5 mm debele rezine. Rezine razluščite na posamezne obročke.

Zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V suho mešanico stresite čebulne obročke in jih nekajkrat potresite v skledi, da se bo moka nanje lepo prijela. Obročke odstranite iz moke.

Moki primešajte jajce in mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko testo. Vanj pomočite pomokane čebulne obročke in jih odlagajte na rešetko ali aluminijasto folijo, da se nekoliko odtečejo.

Obročke nazadnje pomočite še v drobtine, da se te nanje lepo primejo.

Segrejte olje za cvrtje (na 185 stopinj) in v njem cvrite po nekaj obročkov hkrati približno 2 do 3 minute, da zlato porjavijo. Odlagajte jih na papirnate brisačke, ki bodo vpile odvečno olje, in jih še tople postrezite.

Oglašujte pri nas

Podobni članki