marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pica s prekajenim lososom in mocarelo

Pošlji prijatelju

pica z lososomMN

Prekajen losos ni odličen samo kot hladna predjed ali na testeninah – tudi na pici bo slasten.

20 g kvasa (ali 1 zavojček instant kvasa)

175 ml tople vode

½ žličke sladkorja

300 g moke

1 žlička soli

Nadev:

4 žlice pasiranega paradižnika

350 g mocarele

1 zavoj prekajenega, tanko rezanega lososa

3 žlice kaper

V toplo vodo stresite sladkor in vanjo nadrobite kvas. Pustite na toplem, da se naredi debela goba. (Če boste uporabili instant kvas, ga enostavno vmešajte v moko.)

Moki dodajte sol, nato prilijte vodo s kvasom in sladkorjem. Premešajte in pregnetite. Pustite v posodi, jo prekrijte s prtičem in pustite stati pol ure. Nato testo raztegnite na namaščen ali s papirjem obložen pekač.

Pečico segrejte na 230 stopinj.

Testo na tanko premažite s pasiranim paradižnikom. (Naj ne bo iz hladilnika!) Na paradižnik nadrobite mocarelo (ali jo narežite na rezine in z njimi obložite pico), preko zložite eno poleg druge rezine prekajenega lososa in posujte z odcejenimi kaprami. Pecite približno 15 minut. (Losos bo dal dosti soka, vendar se bo ta vpil.)