Pica s prekajenim lososom in mocarelo
Prekajen losos ni odličen samo kot hladna predjed ali na testeninah – tudi na pici bo slasten.
20 g kvasa (ali 1 zavojček instant kvasa)
175 ml tople vode
½ žličke sladkorja
300 g moke
1 žlička soli
Nadev:
4 žlice pasiranega paradižnika
350 g mocarele
1 zavoj prekajenega, tanko rezanega lososa
3 žlice kaper
V toplo vodo stresite sladkor in vanjo nadrobite kvas. Pustite na toplem, da se naredi debela goba. (Če boste uporabili instant kvas, ga enostavno vmešajte v moko.)
Moki dodajte sol, nato prilijte vodo s kvasom in sladkorjem. Premešajte in pregnetite. Pustite v posodi, jo prekrijte s prtičem in pustite stati pol ure. Nato testo raztegnite na namaščen ali s papirjem obložen pekač.
Pečico segrejte na 230 stopinj.
Testo na tanko premažite s pasiranim paradižnikom. (Naj ne bo iz hladilnika!) Na paradižnik nadrobite mocarelo (ali jo narežite na rezine in z njimi obložite pico), preko zložite eno poleg druge rezine prekajenega lososa in posujte z odcejenimi kaprami. Pecite približno 15 minut. (Losos bo dal dosti soka, vendar se bo ta vpil.)
Podobni članki
- Vrtna pica
(05.07.2011) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011) - Posajen koruzni kruh z bučnicami
(14.10.2014) - Slaniki s hrenom
(27.03.2012) - Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
(18.04.2011) - Hitre mini štručke
(10.03.2011) - Polžki z orehi
(20.11.2011) - Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013) - Kolački z meto
(18.07.2011) - Hitri bučni kruh
(02.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:06.01.2012, 326,745 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov