Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
Še en način, da se znebite starega kruha.
1 stara francoska štruca
220 ml mleka
3 jajca
½ žličke soli
250 g prekajenega poltrdega sira
3 mlade čebulice
3 paradižniki grapolo
Kruh narežite na 2 cm debele rezine in ga zložite v nizko posodo. Stepite jajca, mleko in sol ter mešanico polijte preko kruha. Pustite, da kruh do polovice popije tekočino, nato kruh obrnite in pustite, da jo popije do konca.
Pečico segrejte na 220 stopinj in velik nizek pekač obložite s papirjem za peko.
Sir narežite na kocke, čebulo očistite in jo (z nekaj zelenega dela vred) narežite na kolobarčke. Paradižnikom odstranite zeleni del pri peclju in jih narežite na kockice. Sir, čebulo in paradižnik v skledi zmešajte.
Kruhke predevajte v pekač, naj bodo po nekaj centimetrov narazen. Nanje nadevajte sir s čebulo in paradižnikom. Pecite 10 do 15 minut – toliko, da se sir stopi in zapeče, vendar ne steče s kruhkov.
Podobni članki
Jajca s paradižnikom za zajtrk
(05.02.2011)Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010)Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012)Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014)Kaponata
(29.09.2014)Jagodni narastek
(19.07.2017)Praznična kruhova grmada
(14.11.2012)Aparat za peko kruha – čiščenje
(01.11.2010)Nadevani šampinjoni
(21.01.2012)Pita s slanino in čebulo
(05.01.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:31.05.2012, 308,309 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 300,513 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 223,115 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 190,851 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 157,048 prikazov