marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice

Pošlji prijatelju

kruhki s sirom in paradižnikomŠe en način, da se znebite starega kruha.

1 stara francoska štruca

220 ml mleka

3 jajca

½ žličke soli

250 g prekajenega poltrdega sira

3 mlade čebulice

3 paradižniki grapolo

Kruh narežite na 2 cm debele rezine in ga zložite v nizko posodo. Stepite jajca, mleko in sol ter mešanico polijte preko kruha. Pustite, da kruh do polovice popije tekočino, nato kruh obrnite in pustite, da jo popije do konca.

Pečico segrejte na 220 stopinj in velik nizek pekač obložite s papirjem za peko.

Sir narežite na kocke, čebulo očistite in jo (z nekaj zelenega dela vred) narežite na kolobarčke. Paradižnikom odstranite zeleni del pri peclju in jih narežite na kockice. Sir, čebulo in paradižnik v skledi zmešajte.

Kruhke predevajte v pekač, naj bodo po nekaj centimetrov narazen. Nanje nadevajte sir s čebulo in paradižnikom. Pecite 10 do 15 minut – toliko, da se sir stopi in zapeče, vendar ne steče s kruhkov.