marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Svinjski file z jabolčno omako s karijem

Pošlji prijatelju

svinjina z jabolki in karijemUlrike Schmidt/Sabine Mader

Svinjina z indijskim pridihom za 4.

600g svinjskega fileja

sol

poper

3 žlice nevtralnega olja

1 kiselkasto jabolko

1 majhna čebula

100 g indijskih oreškov (cashew) ali mandljev

1 žlička karijevega praška

100 ml nesladkanega jabolčnega soka

100 ml kurje juhe

125 g smetane

1 žlica zgoščevalca za svetle omake (ali jedilnega škroba)

Meso popivnamo, ga prečno razpolovimo ter okrog in okrog natremo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo meso na srednje močnem ognju 10 – 12 minut, da povsod porjavi. Nato ga vzamemo iz ponve in zavijemo v aluminijasto folijo.

Jabolko temeljito operemo, neolupljenega razrežemo na četrtine, mu odstranimo pečke, nato pa ga narežemo na majhne krhlje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Narežemo tudi oreške.

Vse tri sestavine stresemo v ponev in jih na vroči maščobi dušimo 2 minuti. Poprašimo jih s karijem in popražimo. Zalijemo z jabolčnim sokom in juho ter 3 minute kuhljamo. Vmešamo smetano in zgoščevalec, zavremo in osolimo in popopramo. Meso narežemo in ga oblijemo z jabolčno omako s karijem.

Recept poiščite tudi v knjigi Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino, Mladinska knjiga, 2007

Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.