marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Paradižniki s tuninim nadevom

Pošlji prijatelju

paradižniki s tuninim nadevomFotos mit Geschmack

Poletna jed z malo kalorijami za 4 ali 8 oseb.

8 mesnatih paradižnikov (pribl. 2 kg)

sol

poper

4 rezine belega kruha

4 žlice oljčnega olja

2 stroka česna

2 pločevinki tune v lastnem soku (po 140 g)

1 šopek peteršilja

2 žlici creme fraiche (ali kisle smetane mileram)

1 jajce (velikost M)

1 žlička sesekljanega timijana (svežega ali posušenega)

1 žlica kaper

olje za pekač

Paradižnike operite, obrišite in vsakemu odrežite pokrov (zgornji ali spodnji del). Z žlico odstranite semenje. Izdolbite meso, ga sesekljajte in shranite. Paradižnike znotraj posolite in jih obrnite na glavo, da se odcedijo.

Pečico segrejte na 200 stopinj (vroči zrak 180 stopinj). Kruh narežite na kocke in jih v ponvi zlatorumeno popražite na 2 žlicah oljčnega olja. Česen olupite in stisnite h kruhu. Ponev odstavite z ognja.

Tuno odcedite in natrgajte z vilico. Peteršilj operite, ga osušite, potrgajte listke in jih sesekljajte. Creme fraiche in jajce zmešajte s tunino ter začinite s soljo, poprom in timijanom. Vmešajte peteršilj in kapre, nazadnje dodajte še kruhove kocke s česnom. Paradižnike napolnite z nadevom in jih pokrijte z odrezanimi pokrovčki.

Rahlo naoljite pekač, položite vanj nadevane paradižnike in okrog njih porazdelite seseklajno paradižnikovo meso. Posolite, popoprajte, pokapajte s preostalim oljem in pecite na sredi pečice 20 minut.

Nasvet: Če boste jed ponudili kot predjed, nadevajte manjše paradižnike in jih pecite 15 minut.

Recept iz knjige Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.