Puranji medaljoni z jabolki
Najpomembnejša sestavina hitre jedi za 4 je žajbelj – morda vam ta zaradi grenkobe v čaju ne prija, a omaki bo dal izvrsten okus. Če ga nimate, se priprave medaljonov raje sploh ne lotite!
500 g puranjega fileja (lahko uporabite tudi piščančjega)
1 žlička mešanice mletih začimb za zrezke (rožmarin, timijan, semena gorčice, paprika, peteršilj, koriander, poper, čebula, česen)
Sol
2 jabolki (400 g)
30 g mletih mandljev
15 – 20 lističev žajblja (lahko suhega)
250 ml sladke smetane
File narežite na 3 cm debele rezine in začinite z mešanico začimb. Položite v rahlo namaščeno ponev in popecite – obrnite, ko je meso prepečeno do treh četrtin in popecite še na drugi strani.
Jabolki narežite na četrtine, olupite in odstranite peške. Vsako četrtino po dolžini narežite na 3 kose. Položite v ponev poleg popečenega mesa, posujte z mandlji in nekoliko popražite.
V ponev dodajte žajbelj in zalijte s smetano. Na rahlem ognju kuhajte nekaj minut, da smetana malo povre. Posolite.
Ko meso servirate, odstranite žajbljeve lističe.
Postrezite s krompirjevim pirejem ali njoki.
Podobni članki
- Piščančja solata z nektarinami in orehi
(06.06.2014) - Čokoladne ameriške palačinke z banano
(20.07.2011) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018) - Ajdova kaša v sadni solati
(07.12.2012) - Pečenka Wellington
(20.12.2012) - Puranji medaljoni z zelenim poprom
(11.12.2010) - Jabolčni zavitek na hitro
(19.11.2010) - Pica z marelicami in žajbljem
(12.06.2012) - Kruhki z breskvami in mocarelo
(28.08.2012) - Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:15.03.2011, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,263 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,185 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov