marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Puranji medaljoni z jabolki

Pošlji prijatelju

puranji medaljoni z jabolkiMN

Najpomembnejša sestavina hitre jedi za 4 je žajbelj – morda vam ta zaradi grenkobe v čaju ne prija, a omaki bo dal izvrsten okus. Če ga nimate, se priprave medaljonov raje sploh ne lotite!

500 g puranjega fileja (lahko uporabite tudi piščančjega)

1 žlička mešanice mletih začimb za zrezke (rožmarin, timijan, semena gorčice, paprika, peteršilj, koriander, poper, čebula, česen)

Sol

2 jabolki (400 g)

30 g mletih mandljev

15 – 20 lističev žajblja (lahko suhega)

250 ml sladke smetane

File narežite na 3 cm debele rezine in začinite z mešanico začimb. Položite v rahlo namaščeno ponev in popecite – obrnite, ko je meso prepečeno do treh četrtin in popecite še na drugi strani.

Jabolki narežite na četrtine, olupite in odstranite peške. Vsako četrtino po dolžini narežite na 3 kose. Položite v ponev poleg popečenega mesa, posujte z mandlji in nekoliko popražite.

V ponev dodajte žajbelj in zalijte s smetano. Na rahlem ognju kuhajte nekaj minut, da smetana malo povre. Posolite.

Ko meso servirate, odstranite žajbljeve lističe.

Postrezite s krompirjevim pirejem ali njoki.