marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom

Pošlji prijatelju

račje prsi z rdečim zeljem z ananasomFotos mit Geschmack

Zanimiva kombinacija za 4 osebe.

400 g račjih prsi

1 pločevinka ananasa v koščkih (565 g čiste teže)

3 cm ingverja

800 g kuhanega rdečega zelja

sol

poper

Račje prsi oplaknemo z mrzlo vodo, jih popivnamo in položimo v plitev pekač. Ananas odcedimo, sok prestrežemo.

Ingver olupimo in drobno naribamo. Zmešamo ga s 5 žlicami ananasovega soka in polijemo po mesu. Pokrijemo in pustimo v hladilniku vsaj 30 minut.

Račje prsi popivnamo in s kožo navzdol položimo v ponev. Na močnem ognju pečemo približno 10 minut, pri tem prsi večkrat obrnemo. Nato meso vzamemo iz ponve.

V ponev damo rdeče zelje in ananas in segrevamo približno 5 minut. Začinimo s soljo in poprom. Pečene prsi tanko narežemo in ponudimo na zelju.

(Primerna priloga: krompirjev pire, krompirjevi cmoki ali njoki.)

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.