Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
Fotos mit Geschmack
Zanimiva kombinacija za 4 osebe.
400 g račjih prsi
1 pločevinka ananasa v koščkih (565 g čiste teže)
3 cm ingverja
800 g kuhanega rdečega zelja
sol
poper
Račje prsi oplaknemo z mrzlo vodo, jih popivnamo in položimo v plitev pekač. Ananas odcedimo, sok prestrežemo.
Ingver olupimo in drobno naribamo. Zmešamo ga s 5 žlicami ananasovega soka in polijemo po mesu. Pokrijemo in pustimo v hladilniku vsaj 30 minut.
Račje prsi popivnamo in s kožo navzdol položimo v ponev. Na močnem ognju pečemo približno 10 minut, pri tem prsi večkrat obrnemo. Nato meso vzamemo iz ponve.
V ponev damo rdeče zelje in ananas in segrevamo približno 5 minut. Začinimo s soljo in poprom. Pečene prsi tanko narežemo in ponudimo na zelju.
(Primerna priloga: krompirjev pire, krompirjevi cmoki ali njoki.)
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
Svinjski file z jabolčno omako s karijem
(03.12.2010)Goveja pečenka s pomarančno omako
(26.02.2011)Paella
(29.07.2011)Puranji medaljoni z zelenim poprom
(11.12.2010)Pita s slanino in čebulo
(05.01.2011)Ameriška zeljna solata
(19.11.2010)Osnovni recept za krompirjevo tortiljo
(15.02.2011)Zrezki po italijansko
(08.01.2011)Zeljna zloženka
(04.01.2013)Puranji medaljoni z jabolki
(15.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:22.01.2011, 264,730 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 198,339 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 170,508 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 168,514 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 134,677 prikazov