Goveja pečenka s pomarančno omako
Pečenka za 8 oseb, ki vas bo ogrela. Pripravo začnite pravočasno, saj se mora meso preko noči marinirati.
1 čebula
2 stroka česna
1 steblo stebelne zelene
1,5 kg govedine za dušenje (pleče ali stegno)
500 ml pomarančnega soka
2 žlici paradižnikove mezge
poper
½ žličke mletega ingverja
sol
2 žlici masla
150 g svežega sirčka z zelišči
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Zeleno operemo, očistimo in skupaj z zelenim delom drobno narežemo. Vse stresemo v skledo za mariniranje, ki naj bo samo malo večja od kosa mesa.
Meso položimo na zelenjavo. Pomarančni sok zmešamo z dvema žličkama soli, ½ žličke popra, paradižnikovo mezgo in ingverjem ter polijemo po mesu. Pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.
Meso vzamemo iz marinade, ga popivnamo, natremo s soljo in poprom ter v posodi za dušenje na maslu okrog in okrog opečemo. Dodamo zelenjavo in marinado, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 2,5 do 3 ure.
Nato pečenko zavijemo v aluminijasto folijo. Omaki v posodi dodamo svež sirček, jo pretlačimo ter začinimo s soljo in poprom. Pečenko narežemo na 1 cm debele rezine in jih oblijemo z omako.
Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
- Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
(22.01.2011) - Svinjski file z jabolčno omako s karijem
(03.12.2010) - Osnovni recept za krompirjevo tortiljo
(15.02.2011) - Piščančje perutničke s paradižnikovo pomako
(01.02.2011) - Mini zelenjavni zavitki
(19.01.2011) - Paella
(29.07.2011) - Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014) - Zrezki po italijansko
(08.01.2011) - Osnovni recept za lazanjo
(30.11.2010) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:26.02.2011, 326,855 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,165 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,347 prikazov