marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Goveja pečenka s pomarančno omako

Pošlji prijatelju

goveja pečenka s pomarančno omako na krožnikuFotos mit Geschmack

Pečenka za 8 oseb, ki vas bo ogrela. Pripravo začnite pravočasno, saj se mora meso preko noči marinirati.

1 čebula

2 stroka česna

1 steblo stebelne zelene

1,5 kg govedine za dušenje (pleče ali stegno)

500 ml pomarančnega soka

2 žlici paradižnikove mezge

poper

½ žličke mletega ingverja

sol

2 žlici masla

150 g svežega sirčka z zelišči

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Zeleno operemo, očistimo in skupaj z zelenim delom drobno narežemo. Vse stresemo v skledo za mariniranje, ki naj bo samo malo večja od kosa mesa.

Meso položimo na zelenjavo. Pomarančni sok zmešamo z dvema žličkama soli, ½ žličke popra, paradižnikovo mezgo in ingverjem ter polijemo po mesu. Pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.

Meso vzamemo iz marinade, ga popivnamo, natremo s soljo in poprom ter v posodi za dušenje na maslu okrog in okrog opečemo. Dodamo zelenjavo in marinado, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 2,5 do 3 ure.

Nato pečenko zavijemo v aluminijasto folijo. Omaki v posodi dodamo svež sirček, jo pretlačimo ter začinimo s soljo in poprom. Pečenko narežemo na 1 cm debele rezine in jih oblijemo z omako.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.