marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piščančje perutničke s paradižnikovo pomako

Pošlji prijatelju

piščančje perutničkeFotos mit Geschmack

Zelo preprosta priprava jedi, ki bo nasitila 4. Perutničke je treba marinirati že prejšnji večer. Pripravite jih lahko tudi na zunanjem žaru!

20 piščančjih perutničk

250 g paradižnikovega kečapa

1 žlička sladke mlete paprike

4 žlice limetinega soka

4 žlice belega vinskega kisa

sol

poper

1 žlica tekočega medu

1 rdeča čebula

1 žlica masla

125 ml perutninske osnove ali kurje juhe

½ šopka peteršilja

Perutničke oplaknemo z mrzlo vodo in s papirnato brisačko popivnamo. Kečap zmešamo z mleto papriko, limetinim sokom, kisom, soljo, poprom in medom. Perutničke povaljamo v marinadi, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.

Naslednji dan pečico segrejemo na 200 stopinj. Marinado posnamemo s perutničk in shranimo. Perutničke popivnamo in položimo na žarno rešetko, spodaj postavimo pekač, obložen z aluminijasto folijo. V pečici (na sredini, vroč zrak 180 stopinj) jih pečemo 30 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 10 – 15 minut.

Medtem za omako olupimo čebulo, jo drobno sesekljamo in steklasto popražimo na stopljenem maslu. Prilijemo perutninsko osnovo ali kurjo juho in 5 minut kuhamo, da omaka malce povre. Vmešamo preostalo marinado, zavremo ter posolimo in popopramo. Peteršilj operemo in osušimo. Listke sesekljamo in jih potresemo po omaki.

Postrežemo s kruhom ali kakšno drugo prilogo.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.