marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Osnovni recept za krompirjevo tortiljo

Pošlji prijatelju

krompirjeva tortiljaFotos mit Geschmack

Enostavna španska jed za 1 osebo (oziroma 2 - 4, če jo boste pripravili kot prilogo).

1 – 2 krompirja čvrste sorte (pribl. 200 g)

½ čebule

nekaj stebelc peteršilja

3 žlice olivnega olja

sol

poper

2 jajci

2 žlici smetane

Krompir olupimo in narežemo na približno 1 cm velike kocke. Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Peteršilj operemo, osušimo in listke drobno sesekljamo.

V ponvi segrejemo olivno olje in na njem pečemo krompir približno 5 minut. Dodamo čebulo in pečemo še približno 5 minut, da se krompir zmehča, vmes večkrat premešamo. Začinimo s soljo in poprom.

Medtem jajci raztepemo s smetano in peteršiljem ter začinimo s soljo in poprom. Iz ponve odlijemo odvečno olje in jajčno mešanico polijemo po krompirju. Ogenj zmanjšamo, ponev pokrijemo in pustimo tortiljo približno 10 minut, da jajca zakrknejo.

Tortilja tekne topla in hladna s solato.

Nasvet: Če se mudi, uporabite kuhan krompir od prejšnjega dne. Polovico krompirja lahko nadomestite tudi s korenjem in porom, dodate lahko koščke paradižnika in praženo slanino …

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.