marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Špinačni lonec s testeninami in oreški

Pošlji prijatelju

špinačni lonec z oreškiFotos mit Geschmack

S folno kislino bogata jed za 4.

2 zavitka zamrznjene špinače s smetano (900g)

1 čebula

1 strok česna

1 žlica nevtralnega olja

400 ml zelenjavne juhe

sol

poper

nariban muškatni orešček

300 g testenin

50 g indijskih oreškov

100 g sira feta

Zamrznjeno špinačo odtajamo (lahko tudi v mikrovalovni pečici). Čebulo in česen olupimo. Čebulo drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje, dodamo čebulo in skozi stiskalnico pretisnjen česen ter oboje popražimo.

Vmešamo odtajano špinačo in zelenjavno juho ter zavremo. Krepko začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodamo testenine ter jih po navodilih na embalaži skuhamo, da so na ugriz še čvrste. Vmes večkrat premešamo.

Medtem v ponvi brez maščobe opražimo indijske oreške. Ko zadišijo, jih poberemo in nje. Feto narežemo na majhne kocke.

Ko so testenine v špinači skoraj kuhane, primešamo še narezano feto. Začinimo s soljo, poprom in malo muškatnega oreščka, potresemo z indijskimi oreški in ponudimo.

Recept iz knjige Dagmar von Cramm: Kuhajmo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.