marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Torta z jabolčno kremo

Pošlji prijatelju

torta z jabolčno kremoFotos mit Geschmack

Za 12 kosov slastne torte, ki zlahka uspe.

Za testo:

100 g masla

2 jajci

100 g sladkorja

100 g moke

½ žličke pecilnega praška

maščoba za model

Za nadev:

40 g mandljevih lističev

75 g sladkorja v prahu

250 g kisle smetane

2 žlici želatine fix

500 g jabolčne čežane

1 žlica kalvadosa (po želji)

stepena sladka smetana

Pečico segrejemo na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Model s premerom 26 cm namastimo. Maslo razpustimo. Jajci kremasto umešamo s sladkorjem. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo s stopljenim maslom vmešamo v jajčno kremo. Testo nadevamo v model. Na sredini pečice pečemo 20 minut.

Mandljeve lističe zmešamo s 25 g (1 žličko) sladkorja v prahu in v ponvi brez maščobe rahlo popražimo. Ohladimo. Kislo smetano gladko razmešamo z želatino fix. Primešamo jabolčno čežano in preostali sladkor v prahu. Po želji dodamo še kalvados.

Jabolčno kremo enakomerno porazdelimo po tortni osnovi in jo potresemo z mandljevimi lističi. Dokler je ne ponudimo, naj bo v hladilniku. Serviramo s stepeno sladko smetano na vrhu.

Recept iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.