Sladek BBQ fižol
Angleži si za klasičen angleški zajtrk radi privoščijo popečen fižol, na Balkanu je priljubljen prebranec, preko luže pa imajo radi obema podobno jed, ki se prileže tako kot priloga kot glavna jed, na primer s pečenim jajcem – to je prava beljakovinska bomba!
50 ml olja
1 velika čebula
60 g sladkorja melase*
½ žličke soli
¼ žličke popra
1 žlička česna v prahu
1 žlička suhega timijana
1 žlička suhega origana
1 vejica rožmarina
500 g paradižnikove mezge oz. pireja (passata)
2 žlici BBQ omake (katere koli z močnim dimljenim okusom)
1 velika konzerva belega fižola
* Sladkor melase boste našli na policah v trgovini običajno poleg rjavega sladkorja. Njen okus je nekoliko poseben, barva pa čokoladno rjava.
Čebulo drobno nasekljajte. Fižol iz konzerve stresite v sito in sperite.
V kozico nalijte olje in na njem na zelo rahlem ognju počasi pražite čebulo, da postekleni in se zmehča.
Na čebulo stresite sladkor melase in premešajte. Pustite, da se sladkor stopi, dodajte česen v prahu, timijan, origano in rožmarin.
Zalijte s paradižnikom in pustite, da zavre. Odstranite vejico rožmarina. Dodajte BBQ omako in fižol ter pustite rahlo vreti 5 do 10 minut, da se jed zgosti. Vmes nekajkrat premešajte ter po okusu solite in poprajte.
Postrezite kot prilogo ali samostojno jed – lahko tudi s popečenim kruhom in jajcem na oko.
Podobni članki
- Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Opečenec z rozinami
(16.05.2011) - Limonini špageti
(12.08.2011) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Sarma iz pečice (iz listov ohrovta)
(24.01.2013) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Mini tortice z arašidi
(06.01.2011) - Kaponata
(29.09.2014) - Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.11.2013, 326,748 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,337 prikazov