marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polenta s sladko-kislimi jurčki

Pošlji prijatelju

polenta s sladko-kislimi jurčki na krožnikuMN

Za vse, ki bi radi poskusili jurčke nekoliko drugače. Recept za 2 do 4 osebe.

Za polento:

100 g instant polente

400 ml vode

½ žličke soli

1 strok česna

100 g mletega parmezana

150 ml smetane

1 žlička masla

Jurčki:

300 g očiščenih jurčkov

2 žlici olja

1 rdeča čebula

1 strok česna

sol

poper

2 žlici balzamičnega kisa

1 žlica sladkorja

peteršilj za okras

Zavrite osoljeno vodo za polento, dodajte polento in kuhajte, dokler se ta med mešanjem ne odlepi od robov kozice.

Vmes narežite jurčke na rezine, čebulo olupite in narežite na trakove, česen nasekljajte. Na olju popražite čebulo, česen in gobe, posolite in poprajte.

Nasekljajte česen in ga vmešajte v polento, dodajte maslo, parmezan in smetano. Med mešanjem kuhajte, dokler se ne zgosti. Polento stresite na desko, pustite da se nekoliko strdi in jo narežite, ali pa še mehko nadevajte v modelčke na krožniku.

Ko so gobe lepo popražene, jim dodajte kis, premešajte, jih posujte s sladkorjem, premešajte, in jih pustite na ognju še kakšno minuto, da se sladkor stopi.

Gobe nadevajte na krožnik poleg polente in jih okrasite s peteršiljem.