marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonini špageti

Pošlji prijatelju

limonovi špagetiUK

Osvežujoča sprememba na področju špagetov. Za 4 osebe.

60 g nasekljanih orehov

50 ml oljčnega olja

3 stroki drobno nasekljanega česna

100 g kisle smetane

50 ml sveže iztisnjenega soka limone

Špageti za 4 osebe

300 g češnjevega paradižnika (rdečega ali rumenega)

1 žlica rjavega sladkorja

Žlička mlete bazilike

½ žličke soli

Poper po okusu

Zavrite lonec osoljene vode za špagete. Operite in na polovičke narežite paradižnik.

Na srednje močnem ognju prepražite orehe, da postanejo lepo obarvani (približno 3 do 5 minut). Pretresite jih v skledico, na ponvi pa na oljčnem olju prepražite česen, da se zmehča in prične dišati, dodajte mu baziliko. V ponev spet stresite orehe, poleg tega pa še sok limone in rjavi sladkor. Kuhajte 5 minut, nato dodajte kislo smetano.

Skuhajte špagete za 4 osebe. Ko jih odcedite, prihranite skodelico vode, v kateri ste jih kuhali.

Limonovi omaki dodajte nekaj vode od špagetov, da ne bo pregosta. Nato v ponev stresite špagete in dobro premešajte, lahko tudi nekoliko popražite. Nazadnje dodajte narezane paradižnike in ponovno premešajte, vendar ne kuhajte več, da paradižniki ne postanejo premehki.