marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonini špageti

Pošlji prijatelju

limonovi špagetiUK

Osvežujoča sprememba na področju špagetov. Za 4 osebe.

60 g nasekljanih orehov

50 ml oljčnega olja

3 stroki drobno nasekljanega česna

100 g kisle smetane

50 ml sveže iztisnjenega soka limone

Špageti za 4 osebe

300 g češnjevega paradižnika (rdečega ali rumenega)

1 žlica rjavega sladkorja

Žlička mlete bazilike

½ žličke soli

Poper po okusu

Zavrite lonec osoljene vode za špagete. Operite in na polovičke narežite paradižnik.

Na srednje močnem ognju prepražite orehe, da postanejo lepo obarvani (približno 3 do 5 minut). Pretresite jih v skledico, na ponvi pa na oljčnem olju prepražite česen, da se zmehča in prične dišati, dodajte mu baziliko. V ponev spet stresite orehe, poleg tega pa še sok limone in rjavi sladkor. Kuhajte 5 minut, nato dodajte kislo smetano.

Skuhajte špagete za 4 osebe. Ko jih odcedite, prihranite skodelico vode, v kateri ste jih kuhali.

Limonovi omaki dodajte nekaj vode od špagetov, da ne bo pregosta. Nato v ponev stresite špagete in dobro premešajte, lahko tudi nekoliko popražite. Nazadnje dodajte narezane paradižnike in ponovno premešajte, vendar ne kuhajte več, da paradižniki ne postanejo premehki.

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas