marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Boranja s piščancem

Pošlji prijatelju

boranjaMN

Enolončnica za vse ljubitelje stročjega fižola. S piščancem, namesto s svinjino (lahko pa jo naredite tudi brez mesa).

2 žlici olja

1 velika čebula

2 stroka česna

300 g piščančjega fileja

300 g korenja

500 g stročjega fižola

2 žlici paradižnikove mezge (koncentrat)

1500 ml vode

2 – 3 žlice koruznega škroba

bazilika

peteršilj

sol

Čebulo olupite in drobno nasekljajte. V kozici segrejte olje in na njem na rahlem ognju počasi pražite čebulo, da postekleni.

Olupite in nasekljajte česen. Piščančji file splaknite in ga narežite na koščke. Česen in meso dodajte čebuli in pražite, vmes večkrat premešajte.

Korenje operite, po potrebi ostrgajte in narežite na kolobarje. Fižol operite, otrebite in narežite na 5 cm dolge koščke.

Korenje in fižol stresite v kozico in zalijte z vodo. Dodajte še paradižnikovo mezgo, baziliko, peteršilj in sol. Počakajte, da zavre, nato plin zmanjšajte in kuhajte 20 minut.

Ko je fižol mehak, odvzemite iz posode z zajemalko za skodelico vode in ji dodajte koruzni škrob. Z vilico dobro premešajte, da ne bo grudic, nato zlijte nazaj v kozico, da se omaka boranje nekoliko zgosti. Pustite nekoliko povreti in postrezite s kruhom ali pire krompirjem.

Podobni članki