marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kaponata

Pošlji prijatelju

kaponataMN

Zelenjavna enolončnica ali priloga, ki jo lahko spravite v kozarec in shranite za zimo.

3 jajčevci (ali jajčevci in bučke)

4 stebla zelene

3 čebule

3 stroki česna

4 mesnati paradižniki

120 g zelenih oliv brez koščic

2 žlici kaper iz slanice

2 žlički sladkorja

5 žlic oljčnega olja

lovor v prahu

sol

poper

Stebla zelene olupite, drobno narežite in pokuhajte v vodi.

Paradižnike olupite, nakockajte in odstranite seme. Čebulo in česen nasekljajte. Jajčevce (in bučke) operite in narežite na kocke. Olive narežite.

Segrejte olje in popecite jajčevce (in bučke), dodajte čebulo, česen in zeleno. Prepražite. Dodajte paradižnike, sladkor in malo lovorja, posolite in popoprajte. Dušite pol ure, nato dodajte še olive in kapre ter dušite nadaljnjih 15 minut.

postrezite kot toplo jed ali hladno prilogo. Če želite jed shraniti za zimo, jo še vročo nadevajte v tople kozarce in za pol ure postavite v pečico, segreto na 110 stopinj.

Podobni članki