Kaponata
Zelenjavna enolončnica ali priloga, ki jo lahko spravite v kozarec in shranite za zimo.
3 jajčevci (ali jajčevci in bučke)
4 stebla zelene
3 čebule
3 stroki česna
4 mesnati paradižniki
120 g zelenih oliv brez koščic
2 žlici kaper iz slanice
2 žlički sladkorja
5 žlic oljčnega olja
lovor v prahu
sol
poper
Stebla zelene olupite, drobno narežite in pokuhajte v vodi.
Paradižnike olupite, nakockajte in odstranite seme. Čebulo in česen nasekljajte. Jajčevce (in bučke) operite in narežite na kocke. Olive narežite.
Segrejte olje in popecite jajčevce (in bučke), dodajte čebulo, česen in zeleno. Prepražite. Dodajte paradižnike, sladkor in malo lovorja, posolite in popoprajte. Dušite pol ure, nato dodajte še olive in kapre ter dušite nadaljnjih 15 minut.
postrezite kot toplo jed ali hladno prilogo. Če želite jed shraniti za zimo, jo še vročo nadevajte v tople kozarce in za pol ure postavite v pečico, segreto na 110 stopinj.
Podobni članki
- Francoska čebulna juha
(14.01.2013) - Ajvar
(08.08.2012) - Paradižniki s tuninim nadevom
(06.09.2014) - Osnovni recept za lazanjo
(30.11.2010) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Omleta s tunino in paradižnikom
(23.07.2018) - Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:29.09.2014, 328,814 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,469 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,635 prikazov